Tavasszal lesz egy éve hogy a veronai busztragédiaban 18-an meghaltak.

Március 21-én befejeződik a napra pontosan egy évvel ezelőtt történt veronai busztragédia miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által indított nyomozás, de az ügyészség még meghosszabbíthatja az eljárás határidejét – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Magyar Nemzetnek küldött válaszából.

A Szinyei Merse Pál Gimázium 17 diákjának és tanárának halálával járó olaszországi baleset kapcsán párhuzamosan indult nyomozás Olaszországban és Magyarországon.

Az olasz rendőrség már tavaly március 31-én, vádemelési javaslattal zárta le saját nyomozását, a Hír TV-nek pedig az olasz ügyészség azt állította:

két hónapon belül vádat emelnek az ügyben.

A franciaországi síelésből hazatérő diákokat, tanárokat és hozzátartozóikat szállító autóbusz 2017. január 20-án, nem sokkal éjfél után az észak-olaszországi autópályán letért az útról, majd szemből, fékezés nélkül a sztráda felett átívelő felüljáró tartópillérének csapódott.

A kiszivárgott baleseti jegyzőkönyv szerint a Setra típusú buszba engedély nélkül építettek öt pótszéket, hogy a nyereségesebb működés céljából több utast szállíthassanak.

Ezzel az ütközés után a túlélők számára megnehezítették a roncsból való kijutást.

Továbbá szakértők valószínűnek tartják: az egyik, busz közepén elhelyezett, 370 literes póttartály az ütközés során megsérült és berobbant, halálos tűzcsapdává változtatva a járművet. 

Krizsány László – akinek 15 éves lánya veszítette életét a tragédiában – rendszeresen posztol Facebook-oldalán. Legutóbb azt írta, Czakó Tibor mellett a cég összes dolgozóját felelősnek tartja a történtekért, utóbbiakat elsősorban azért, mert szemet hunytak a törvénytelenségek felett.

Címalpkép: Pixabay/PIRO4D

(MNOHírTV)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hogyne lennenek valaszok. Csak valakiknek nem all erdekeben kimondani oket.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
...szar lehet az olyan firkásznak aki minden évfordulón a sebek piszkálásából kell megéljen...
silber13
@Csizmás Kond: Lehet, igazad van, deha nem piszkálják, akkor itthon szép lassan elalszik a dolog!
Csizmás Kond
@silber13: ...csak azt ne mond hogy mi fogjuk a beírogatással megoldani...
Szerintem a hibást megbüntetik, a fájdalmat pedig az idő gyógyítja nem a z ilyen piszkálás.
silber13
@Csizmás Kond: Lehetséges, de erősen kétlem az igazi bűnösök megbüntetését.
Kookas
@Csizmás Kond: és mi van a pót tartállyal?
Yoda69
Hogyne lennenek valaszok. Csak valakiknek nem all erdekeben kimondani oket.
magyarbakancs
Ön magában az a tény ,hogy percek alatt leég egy busz felvet számos kérdést.
Milyen póttartály volt beépítve?
Menyire volt fáradt a busz vezető?
Milyen anyagból volt a busz belső borítása?
Sámannus
Ezt nem újságíró, hanem a károsultak "piszkálják".Teljes joggal, hogy bűnöst felelősségre vonják.
Az viszont elgondolkodtató, miért akarják egyesek a kérdést feltevőt elnémítani? Az áldozatoknak is vannak jogai. A harácsolóknak bűnhődni kell. Börtön vagyonelkobzás eltiltás még a járművek közeléből is.
Csizmás Kond
@silber13: ..igazi bűnös...ez egy forgalmi baleset...naponta sok száz sok ezer van ilyen..nem csak busszal hanem kisautóval sőt repülővel...
A baleset biztos valakinek a hibája de legtöbbször nem nevesíthető az egy személyre mert legtöbbször valami folytán történik. Most a buszvezető túlélte de ha nem éli túl kit hibáztattak volna ?
...ezért írtam, hogy az ilyen dolgok piszkálása már a firkász erkölcsének a létét kérdőjelezi, mert a megemlékezők nem az újsághír miatt mentek oda hanem teljesen más okból.
peterkelemen
Már hogyne lenne. A az elhunytak nevében nyilatkozott egy anya és egy apa, akik elmondták, hogy szégyen, hogy az olaszok már régen lezárták a nyomozást és ami a lényeg Magyarországon megállapítható lenne a kormányzati felelősség is, de persze ezen dolgozik most Orbán bűnbandája, hogy azt ne lehessen megállapítani.
papa.49
Az igazság ott van eltemetve, hogy a cég a Pizolit jó emberük, és védeni kell mindenkivel szemben, pedig eléggé nyilvánvaló hogy a gyártó is kijelentette semmi körülmények között nem volt szabályos a ,,PÓT ÜLÉSEK, és A PÓT ÜZEMANYAG TARTÁLY beszerelése !!!
Akkor már látható ki lenne a hunyó az üzemeltető, és annak vezetője, az aki pár héttel korábban ,,LEVIZSGÁZTATTA a buszt ilyen állapotban, megint a cég vezetője aki egy beteg vezetésre alkalmatlan embert osztott be a buszra, miközben tudomása volt a betegségéről !!!
Normális országban már a tárgyalás is megtörtént volna, de mint tudjuk hazánk már nem normális ország sajnos !!!
Remélem hogy a családok nem hagyják ennyiben a dolgot !!!
1bitang
A kisördög azt mondatja (iratja) velem, hogy minden -soxor éveket jelentő- hosszabbítások csak arra szolgálnak, hogy valamit/valakit kimossanak az eljárásból. Vagy olyankor, amikor nincs/nem lehet egyértelmű felelősséget kimondani, valakivel elvitessék a balhét (mert a közvélemény, a károsultak ezt követelik, csak ezt tudják elfogadni).
badboy
@papa.49: Ez teljesen így van, ahogy leírtad.
badboy
Hátborzongató egyébként,hogy a fiamat és a iskolatársait éveken keresztül ez a cég vitte Ausztriába síelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.