Tavasszal lesz egy éve hogy a veronai busztragédiaban 18-an meghaltak.

Március 21-én befejeződik a napra pontosan egy évvel ezelőtt történt veronai busztragédia miatt a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) által indított nyomozás, de az ügyészség még meghosszabbíthatja az eljárás határidejét – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Magyar Nemzetnek küldött válaszából.

A Szinyei Merse Pál Gimázium 17 diákjának és tanárának halálával járó olaszországi baleset kapcsán párhuzamosan indult nyomozás Olaszországban és Magyarországon.

Az olasz rendőrség már tavaly március 31-én, vádemelési javaslattal zárta le saját nyomozását, a Hír TV-nek pedig az olasz ügyészség azt állította:

két hónapon belül vádat emelnek az ügyben.

A franciaországi síelésből hazatérő diákokat, tanárokat és hozzátartozóikat szállító autóbusz 2017. január 20-án, nem sokkal éjfél után az észak-olaszországi autópályán letért az útról, majd szemből, fékezés nélkül a sztráda felett átívelő felüljáró tartópillérének csapódott.

A kiszivárgott baleseti jegyzőkönyv szerint a Setra típusú buszba engedély nélkül építettek öt pótszéket, hogy a nyereségesebb működés céljából több utast szállíthassanak.

Ezzel az ütközés után a túlélők számára megnehezítették a roncsból való kijutást.

Továbbá szakértők valószínűnek tartják: az egyik, busz közepén elhelyezett, 370 literes póttartály az ütközés során megsérült és berobbant, halálos tűzcsapdává változtatva a járművet. 

Krizsány László – akinek 15 éves lánya veszítette életét a tragédiában – rendszeresen posztol Facebook-oldalán. Legutóbb azt írta, Czakó Tibor mellett a cég összes dolgozóját felelősnek tartja a történtekért, utóbbiakat elsősorban azért, mert szemet hunytak a törvénytelenségek felett.

Címalpkép: Pixabay/PIRO4D

(MNOHírTV)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Hogyne lennenek valaszok. Csak valakiknek nem all erdekeben kimondani oket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
Az igazság ott van eltemetve, hogy a cég a Pizolit jó emberük, és védeni kell mindenkivel szemben, pedig eléggé nyilvánvaló hogy a gyártó is kijelentette semmi körülmények között nem volt szabályos a ,,PÓT ÜLÉSEK, és A PÓT ÜZEMANYAG TARTÁLY beszerelése !!!
Akkor már látható ki lenne a hunyó az üzemeltető, és annak vezetője, az aki pár héttel korábban ,,LEVIZSGÁZTATTA a buszt ilyen állapotban, megint a cég vezetője aki egy beteg vezetésre alkalmatlan embert osztott be a buszra, miközben tudomása volt a betegségéről !!!
Normális országban már a tárgyalás is megtörtént volna, de mint tudjuk hazánk már nem normális ország sajnos !!!
Remélem hogy a családok nem hagyják ennyiben a dolgot !!!
1bitang
A kisördög azt mondatja (iratja) velem, hogy minden -soxor éveket jelentő- hosszabbítások csak arra szolgálnak, hogy valamit/valakit kimossanak az eljárásból. Vagy olyankor, amikor nincs/nem lehet egyértelmű felelősséget kimondani, valakivel elvitessék a balhét (mert a közvélemény, a károsultak ezt követelik, csak ezt tudják elfogadni).
badboy
@papa.49: Ez teljesen így van, ahogy leírtad.
badboy
Hátborzongató egyébként,hogy a fiamat és a iskolatársait éveken keresztül ez a cég vitte Ausztriába síelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.