Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormányzat háromezer kisteljesítményű napelem park megvalósítását várja.

„A kormány döntött a kisteljesítményű napelemes beruházások támogatásáról, és több célt fogalmazott meg a következő 2 hónapra vonatkozóan”

–  mondta a csütörtöki Kormányinfón Lázár János.

Kormányinfón konkrét cselekvési tervet is megjelölt a miniszter: „A kormány tegnapi ülésén úgy döntött, hogy mindent megtesz annak érdekében, hogy a földművesek napelem parkot tudjanak létesíteni a saját területükön.” Hozzátette: az agrárkamara kezdeményezésére – valamint osztrák és német mintára –

egy kisteljesítményű napelem parkhoz biztosítanak majd engedélyt, fölvásárlási kötelezettséget, valamint kedvezményes hitelt.

A tervben lakossági beruházásokat ösztönző lehetőségeket nem említett a miniszter.  

Egy friss felmérés nemrég megállapította, hogy bár a saját tulajdonú családi házban vagy ikerházban élők elsöprő többsége, 84 százaléka tartja elképzelhetőnek, hogy napelemet szereltessen a házára – az érdeklődést azonban mérsékli, hogy ugyanennyien vélekednek úgy, hogy

ez a technológia egyelőre túl sokba kerül.

Címlapkép:Pixabay/andreas160578

(Portfolio)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Qqberci
3000 kiserőmű... Szép szám: az ELMŰ szolgáltatási területén kb1,5 millió lakossági fogyasztó van...
papa.49
Na ne izguljatok nem a kisemberek lesznek akik ilyen lehetőséghez jutnak !!!
endeavor
Egyértelműen fejlődik a technológia: Egyre kisebbek, egyre könnyebbek, egyre hatékonyabbak (egyre kevesebb fényből egyre több energiát tudnak kivonni), egyre olcsóbbak lesznek.

Most már legalább eljutottunk oda, hogy az állam (orbán viktor) is beismeri, hogy Paks 2 veszteséges lesz - és ezzel valójában csak az oroszok zsebét tömjük, amivel tovább nyomorítja a magyarokat a pávatáncos. Mi a hazaárulás, ha ez nem !?

És akkor még az igazi jövőről nem is beszélnek (folyik a kísérlet, de még nem beszélnek róla), amikor az űrből nyerünk energiát, és nem a Föld készleteit merítjük ki.
De ha lehetőségük is nyílna a megvalósításra, sajnos ez már nem fog megtörténni, mert már késő, mert már annyira visszafordíthatatlanul rossz irányban mennek a dolgok (ember embernek farkasa), mert végérvényesen istentelenekké váltak az emberek a vezetőik (politika, vallás, kereskedelem) miatt - és ezért, Armaggeddon, baby!

És ez volt a jó hír.
Most képzeld el, hogy milyen a rossz hír...
lampa laz
Mészaros búza helyett napelemeket vet...
Hofipisti
Így veszik el az élét annak, hogy a Londonban élő "mezőgazdasági vállalkozó" műkörmös lehetőséget kapott arra, hogy az államtól földet vásároljon. Csókosnak áll a (magyar) világ!!!
kukac50
Ez a Fideszhez közel közel állóknak lesz elérhető! Ezért vették a földeket!
A Fidesz már ne osztogasson se adó fizetők pénzéből se az uniós forrásokból!
Tovább már ne lopjatok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.