Remélhetőleg tavasz végére, nyár elejére megérkezik Budapestre az új amerikai nagykövet – mondta Megyesy Jenő, a miniszterelnök amerikai ügyekért felelős főtanácsadója a közszolgálati tévének. 

Megjegyezte azt is, hogy nehéz prognosztizálni, hogy a szenátus mikor hagyja jóvá a jelöltet, akit meg is hallgat előtte a testület. Egyes sajtóhírek szerint David Corsteint jelölnék Budapestre amerikai nagykövetnek.Tavasszal jöhet Budapestre az új amerikai nagykövet

Megyesy Jenő. Fotó: Olimpia.hu

Megyesy Jenő szerint ez azt jelentené, hogy most is egy politikai kinevezett érkezik Magyarországra, ahogy az volt elmúlt 20 évben is. Nem feltétlenül baj, hogy nem karrierdiplomata jön, mert egy politikai kinevezett függetlenebb tud maradni a rendszertől, és közelebb áll az elnökhöz – mondta.

Megyesy Jenő nem tudta megmondani, hogy mikor várható a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása. Kifejtette: a kétoldalú találkozók alapvetően akkor lényegesek, amikor valamilyen fontos téma vagy konfliktus merül fel, de jelenleg ilyen nincs.

A magyar-amerikai viszonyról a főtanácsadó úgy nyilatkozott: a katonai, nemzetbiztonsági együttműködés mindig is jó volt, a NATO megbecsült tagja Magyarország, a gazdasági kapcsolatok is megfelelőek, hisz Amerika Németország után Magyarország második legfontosabb partnere.

(MTI)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
...ne de mikor jön a tavasz Pestre,Budára,az országra?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Lepényleső
...ne de mikor jön a tavasz Pestre,Budára,az országra?
quadrocopter
A Genyó már végzi a nyelvpróbákat, alulról felfelé?
Tudjuk már ki az a 6 darab gennyes csicska, akiket kitiltottak a jenkik?
Eladott Ország
David Cornstein pedig még kellemes meglepetést is okozhat, mérsékelt republikánusként tartják számon. Nem biztos, hogy tetszik neki az orbáni önkényuralom, amelyben nincs is alkotmányos demokrácia, mert ahol a hatalmi ágak szétválasztását megszüntetik, az nem alkotmányos demokrácia többé. Nem biztos, hogy szeret náci plakátokra emlékeztető nagy Soros posztereket látni az utcán, a “nevető zsidóval”.
Amerika önmagát adná fel, ha Orbánt “demokratikus” vezetőként fogadnák Wshingtonban. Magyarország nem demokrácia, nem jogállam, nem köztársaság, nem alkotmányos. Nincs szabad sajtó és nincsenek egyenlő, demokratikus választások. Magyarország egy diktatúra a demokrácia hamis díszletei között. Ezen talán egy New York-i üzletember könnyen átlát.
David Cornstein szép családja. Lánya és felesége társaságában.
mno.hu/data/cikkek/2441/24411/cikk-2441178/063_628690038_focuspoint_926x504.jpg
Jozefina
Szerintem a diktatúrát ő sem fogja tolerálni!!!??
Sámannus
@quadrocopter: A keresztyények má megvették hozzá a lekvárt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.