A börtönbüntetésre ítélt szülésznő egykori betegei fejezték ki gyermekeikkel szolidaritásukat Geréb Ágnes mellett Budapesten a Szabadság hídon és a szegedi rakparton.

#hálásvagyok #hálavirágok #halaviragok #gerebagnes

A post shared by Kata Toth (@katatoth22) on

Hozz egy szál virágot! – ezzel a szlogennel szerveztek szimpátia megmozdulást a múlt héten jogerősen két évre elítélt szülésznőért. Geréb Ágnest két baba halálában találta bűnösnek a bíróság. 

Virágba borult a Szabadság híd és a szegedi rakpart a Geréb Ágnessel való szolidaritás miatt

Délelőtt 11 órától borult virágba a Szabadság híd, az átkelő korlátjára gyerekek is rakták a liliomokat, rózsákat, gerberákat, tulipánokat.

Geréb Ágnes nemcsak az otthonszülések miatt vált ismertté, a szemléletváltást is neki tulajdonítják a magyarországi szülészetben: a hetvenes években az ő kezdeményezésére vezették be az apás szülést, és azt, hogy az újszülöttek édesanyjukkal alhatnak a kórházban születés után.

A szegedi rakpartra is virágokat vittek azok, akik szolidárisak Geréb Ágnessel, volt, aki portért is rajzolt a szülésznőről. 

A Szabadság hídra kitűzött virágok képeit a 444.hu riportjában lehet megnézni. 

(hvg.hu)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

surdilloFUJT
@JAJMÁR: sajnos több csecsemő haláláért felelős,az önfejüsége miatt!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
surdilloFUJT
@JAJMÁR: sajnos több csecsemő haláláért felelős,az önfejüsége miatt!!!
quadrocopter
Lehet tüntizni, de két baba azért csak meghalt és ezt nyilván szakértők mondták ki!
papa.49
Biztos voltak sikeres szülés levezései , de csak meghalt 2 baba a tétovázó ,,szülésznő,, miatt ezért pedig bünti jár, véleményem szerint olcsón megúszta !!!
JAJMÁR
@surdilloFUJT: Úgy olvastam, hogy nem állapították meg teljes biztonsággal, hogy miatta haltak meg a babák, de azért elítélték.
Hány kórházban történt sajnálatos csecsemőhalál esetén volt ilyen hosszú és mélyreható vizsgálat, mint a Geréb Ágnes esetében? Van egy olyan érzésem, hogy precedens akar lenni, és visszatartó erő a változás lassítására ez az ítélet. De amint tapasztaljuk, a változást megállítani már nem lehet!
De nem zárom ki, hogy mégis miatta haltak meg a babák, és az ítélet jogos. Nem tudom... olyan fura ügy :)
iluminati
@JAJMÁR: Valakinek a valakije jelentette fel gondolom...Talán a korházakat kellene szintre hozni..AKI VISZONT MEGRENDELI AZ OTTHON SZÜLÉST AZ IS LEGALÁBB OLYAN FELELŐS...nekem ez a véleményem...
namihami
Nem szeretnék profán lenni, de vajon a két halott csecsemő szülei is odamentek virággal a kezükben a Duna partra?
Mert nekik az a halott gyerek éppen 100%-ban sikertelen szülést és halott gyereket jelentett. És ezt (részben, mert azért a szülők is hibáztathatók) maguknak is köszönhetik az Ágika mellett.
surdilloFUJT
@JAJMÁR: Sajna a tények ,TÉNYEK!Többször kapott már figyelmeztetéseket,persze,ha nem kamuztak az ujságírók.Nagyon önfejű és makacs!
JAJMÁR
@Horizont: 18:01 Lehet, hogy én is a kórházban szülést választanám.
Nem tudom, amikor szültem, nem volt választási lehetőségem, így fel se merült a kérdés. Persze, volt fogadott orvos is, de a "fontos" ember a kórházban is a szülésznő. (Aki egyébként nem hálapénzért az :) )

Miért bízunk jobban a kórházakban? Mert ahhoz szoktattak minket? Így nőttünk fel, de tulajdonképpen mi a kórház? Oda nem beteg emberek mennek?
A szülés egy természetes dolog, semmi köze a betegséghez. Tudom, szokni kell a gondolatot, de én bizony most azt gondolom, hogy aki jobban érzi magát otthon, és bízik a szülésznőben, az szülhessen otthon "szabadon", és ettől ő még nem felelőtlen!

Ehhez kell megteremteni a feltételeket.
Persze, akkor sok-sok nőgyógyász hálapénze elúszni látszik. De visszagondolva az én szüléseimre, és hogy mennyire a természet ritmusa szerint zajlott, akkor azt mondom, hogy bizony, volt beavatkozás! (magzatburok elcsípés, vágás... stb.) hogy kellett? Nem tudom, csak megtették :)
Olvastam a Geréb Ágnes írását itt a neten, és lehet, hogy igaza van. Nem, ezekre nincs szükség, ahogy nem volt szükség rájuk amióta ember él a Földön, csak a "kórház" intézménye hozta be. Dógozzon a zorvos, és kapja meg a jutalmát! (De ez is változott az utóbbi 20 évben, talán a GÁ miatt? Már nem vágnak, csak ha nagyon muszáj... )
Még mindig a kórházat választanám, de belém bújt a "kisördög", hiszen se anyámnak, se nagyanyámnak nem volt választása. Ők ezért otthon szültek, a bába segítségével.

De most, a 21. században, ezt a kettőt - a lehetőséget otthon szülésre, és egyben a szakszerű ellátást, gyors kapcsolatot a kórházzal - ötvözni lehetne.
Mert van a valahány százalék, ahol tényleg szükség van beavatkozásra, és ezen belül van az a szerencsére még kisebb százalék, ahol sajnos így se sikerül a babát vagy az édesanyát megmenteni.
A GÁ mégis elindított valamit, amire feltette az életét. Lehet, hogy hibázott. Igen, lehet, hogy megszállott... mégis, kinyitott egy ablakot :)
JAJMÁR
@Horizont: Igen, nekem is. "félelmetes személyiségnek" tűnik, de nem a "normális" átlag mozdítja ki és előre a világ kerekét :)
Valahogy nem tudom magamban "elítélni", mindig ott motoszkál bennem a kétség, ezért nagy szerencse, hogy nem lett belőlem ügyész - ami majdnem -, és így biztosan nem is kell "ráolvasnom" :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.