Az országban többfelé havazik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggeli adatai szerint helyenként már 10 centimétert is meghaladja a hó vastagsága.

A 300 méter feletti települések közül Aggteleken és Kékestetőn 15, Mátraszentimrén 8 centiméteres a hóréteg. Az alacsonyabban fekvő települések közül Egerben, Érden, Felcsúton és Zsámbékon 5 centiméter körüli, a fővárosban és másutt néhány centiméteres hóréteget mértek. Ezek mellett országszerte több helyen alakult ki foltokban hó – jelentette az MTI vasárnap délelőtt fél tíz után pár perccel.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyére, továbbá a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést is kiadták a havazás veszélye miatt.

A délelőtti órákban a középső országrészben, majd déltől jobbára a Dunától keletre, este keleten valószínű havazás. Az ország déli részén havaseső, eső is előfordulhat. A nyugati, déli területek kivételével helyenként időszakosan legfeljebb 2 centiméternyi hó meg is maradhat. Az ország északi megyéiben 5 centiméter körüli, az Északi-középhegység síkvidéki területein 5-10 centiméter várható (a nagyobb hóvastagság az északi határ közelében valószínűbb).

Van olyan hely, ahol már 10 centinél több hó esett

Budapesten a belvárosban 2, a külvárosban 5 centiméter körüli, 350 méter felett akár 10 centiméternél több hó is hullhat a déli órákig – írta a meteorológiai szolgálat.

Van olyan hely, ahol már 10 centinél több hó esett

FKF: hetven munkagép dolgozik az utakon, várják a hómunkásokat

Budapest közösségi közlekedési útvonalain és a főbb utakon, valamint a hidakon, a felüljárók járdáin és kerékpárútjain hetven munkagéppel takarítja a havat a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt., az erős havazás miatt hómunkások jelentkezését is várják.

A társaság vasárnapi közleménye szerint a mellékutak megtisztítását a főutak járhatóvá tétele után kezdik.

A hómunkások a kerületi szolgáltatási csoportoknál jelentkezhetnek. A vasárnap 14 órától 22 óráig tartó munkavégzésre nettó 4240 forintot fizet a zrt.

A közterület-fenntartók a balesetek megelőzése érdekében fokozott óvatosságra intik a közlekedőket, az ingatlantulajdonosoktól pedig a járdák takarítását és síkosságmentesítését kérik.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Örömhír: sikerült lejutnom a kocsmáig, itt már védett helyen vagyok, akármennyi is esik..van olyan cimbi, aki lapátot is hozott, biztos, ami biztos...pedig ő a templomból jött, nem a hegyről.

Hazafelé meg már úgyis összkeréken visznek...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
wagabund
@Pálinkafőző Rézüst: bocs az érintettől, de bátorkodtam felröhögni..
wagabund
@nyanya001: nem egészen erre, de ez már nem is zseni, hanem, UFO..

amúgy szenzációs a kivitelezés is...

Amúgy tátott szájjal néztem, először azt hittem rosszul látok..na persze már van némi túlnyomás.

Köszönöm a videót..az a segg nem én vagyok(szerintem) a nejem szerint igen.
desiro
@Pálinkafőző Rézüst: Még nem ért haza a Lendvay utcái eligazításról.
bakegya
Hogy a p..ba ezek a mészárosék valóban kb.4-5cm havat kaptak-mondjuk arra jó hogy katasztrófa sújtotta területnek nyilvánítsák egész FEJÉR -megyét!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.