Az országban többfelé havazik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap reggeli adatai szerint helyenként már 10 centimétert is meghaladja a hó vastagsága.

A 300 méter feletti települések közül Aggteleken és Kékestetőn 15, Mátraszentimrén 8 centiméteres a hóréteg. Az alacsonyabban fekvő települések közül Egerben, Érden, Felcsúton és Zsámbékon 5 centiméter körüli, a fővárosban és másutt néhány centiméteres hóréteget mértek. Ezek mellett országszerte több helyen alakult ki foltokban hó – jelentette az MTI vasárnap délelőtt fél tíz után pár perccel.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Pest megyére, továbbá a fővárosra elsőfokú figyelmeztetést is kiadták a havazás veszélye miatt.

A délelőtti órákban a középső országrészben, majd déltől jobbára a Dunától keletre, este keleten valószínű havazás. Az ország déli részén havaseső, eső is előfordulhat. A nyugati, déli területek kivételével helyenként időszakosan legfeljebb 2 centiméternyi hó meg is maradhat. Az ország északi megyéiben 5 centiméter körüli, az Északi-középhegység síkvidéki területein 5-10 centiméter várható (a nagyobb hóvastagság az északi határ közelében valószínűbb).

Van olyan hely, ahol már 10 centinél több hó esett

Budapesten a belvárosban 2, a külvárosban 5 centiméter körüli, 350 méter felett akár 10 centiméternél több hó is hullhat a déli órákig – írta a meteorológiai szolgálat.

Van olyan hely, ahol már 10 centinél több hó esett

FKF: hetven munkagép dolgozik az utakon, várják a hómunkásokat

Budapest közösségi közlekedési útvonalain és a főbb utakon, valamint a hidakon, a felüljárók járdáin és kerékpárútjain hetven munkagéppel takarítja a havat a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt., az erős havazás miatt hómunkások jelentkezését is várják.

A társaság vasárnapi közleménye szerint a mellékutak megtisztítását a főutak járhatóvá tétele után kezdik.

A hómunkások a kerületi szolgáltatási csoportoknál jelentkezhetnek. A vasárnap 14 órától 22 óráig tartó munkavégzésre nettó 4240 forintot fizet a zrt.

A közterület-fenntartók a balesetek megelőzése érdekében fokozott óvatosságra intik a közlekedőket, az ingatlantulajdonosoktól pedig a járdák takarítását és síkosságmentesítését kérik.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com, MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
Örömhír: sikerült lejutnom a kocsmáig, itt már védett helyen vagyok, akármennyi is esik..van olyan cimbi, aki lapátot is hozott, biztos, ami biztos...pedig ő a templomból jött, nem a hegyről.

Hazafelé meg már úgyis összkeréken visznek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
Örömhír: sikerült lejutnom a kocsmáig, itt már védett helyen vagyok, akármennyi is esik..van olyan cimbi, aki lapátot is hozott, biztos, ami biztos...pedig ő a templomból jött, nem a hegyről.

Hazafelé meg már úgyis összkeréken visznek...
cs.n.
Itt nulla centi van. Kicsit szállingózott előbb, de nyoma se maradt.
peterkelemen
Miért is van mindössze csak 70 munkagépe az országnak amikor milliárdokat basz el a kormányzat üresen kongó stadionokra? Ja ilyenkor látni mennyire értelmetlen pénzherdálás zajlik Orbánék alatt.
bakegya
@nyanya001: A csúcs hozzászólom nyanyus mindíg Te maradsz-hát ez ám a csúcstechnológia...no és az a rémületkeltés amit M.ORSZÁG KURMÁNYZÓ MINISZTERELNÖKE felcsutkai orsos vicctor nyomat ránk...még az időjárás változásait is kisajátítva magának...nehogy pestre menjen az ország népe ,mert neki azzal is betartana!!!
bakegya
Most azért is befotózom Felcsutkán mennyi esett...mert hogy itt még egyetlen pelyhet se látok az biztos!
Pálinkafőző Rézüst
@wagabund: jó behavazást... :)))
Ha 10 cm.akkor durbincsot már ellepte a hó...:))))
Csizmás Kond
...hát ez szenzációs hír, így tél közepén...
wagabund
@Pálinkafőző Rézüst: bocs az érintettől, de bátorkodtam felröhögni..
wagabund
@nyanya001: nem egészen erre, de ez már nem is zseni, hanem, UFO..

amúgy szenzációs a kivitelezés is...

Amúgy tátott szájjal néztem, először azt hittem rosszul látok..na persze már van némi túlnyomás.

Köszönöm a videót..az a segg nem én vagyok(szerintem) a nejem szerint igen.
desiro
@Pálinkafőző Rézüst: Még nem ért haza a Lendvay utcái eligazításról.
bakegya
Hogy a p..ba ezek a mészárosék valóban kb.4-5cm havat kaptak-mondjuk arra jó hogy katasztrófa sújtotta területnek nyilvánítsák egész FEJÉR -megyét!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.