A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei több mint 28 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak két személyautóban Ásotthalmon – közölte a NAV az MTI-vel vasárnap hajnalban.

A NAV munkatársai először egy szlovák rendszámú Fiatot ellenőriztek az ásotthalmi határátkelőhelyen. A járművet vezető szlovák–szerb állampolgárságú férfi és két utasa úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, de kockázatelemzés alapján tételes vizsgálat mellett döntöttek. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az autónak dupla az alváza, amely a vezető oldali ülés felől nyitható. Az így kialakított rejtekhelyről 27 csomagban több mint 14 kilogramm marihuánagyanús növényi törmelék került elő.

Drogfogás Ásotthalmon: dupla alváza volt a szlovák Fiatnak – fotók

Két órával később egy Budapestre tartó magyar férfi Audijának jobb első ülése előtti és alatti gyári üregekben összesen 30 csomagban szintén több mint 14 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak.

Drogfogás Ásotthalmon: dupla alváza volt a szlovák Fiatnak – fotók

A pénzügyőrök az 56 millió forint feketepiaci értékű kábítószergyanús anyagot, valamint a járműveket vezető két férfit feljelentéssel átadták a rendőrségnek.

(mno.hu/MTI)

Cikk- és címlapkép: police.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vadsanca
Sajnálom Őket! Valamiből élni kell! De nézzünk szét a saját házunk táján! Igaz, ahhoz nem kell drogot csempészni, hogy valaki gazdag legyen!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.