Hazugságokkal kevert, értelmezhetetlen rasszista hadjárat indult a médiában az LMP egy munkatársával szemben – mondta Ungár Péter, az ellenzéki párt elnökségi tagja.

A politikust arról faggatták, hogy

Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje szombaton nem cáfolta azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint egy Afganisztánban született szakértőt jelölt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába, aki megbukott az átvilágításon.

Az erről szóló cikknek "nem nagyon volt olyan része, amely megfelelt volna a valóságnak" – fogalmazott Ungár Péter, aki hozzátette, a valódi kérdést az veti fel, hogy a Hirado.hu miként írhatott valakinek a nemzetbiztonsági átvilágítási státuszáról.

Ungár sem cáfolta a nemzetbiztonsági kockázatot

Ungár Péter. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Az LMP elnökségi tagja arra a kérdésre, hogy kollégájuk nyílt bevándorláspártisága lehetett-e a probléma elmondta, "még ez egy olyan ország, ahol valaki bármilyen kérdésben elfoglalhat bármilyen álláspontot a migrációval kapcsolatban".

Hangsúlyozta, a szóban forgó munkatársuk magyar állampolgár, aki ellen szerinte a Fidesz azért indított hadjáratot, mert fél, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban kiderül: a "Soros-terv semmi", és semmilyen tekintetben nem jelenthet veszélyt.

Az ellenzéki politikus megjegyezte, Szél Bernadettet mandátummal rendelkező képviselőként nem lehet kitiltani a nemzetbiztonsági bizottság üléseiről.

Ungár Péter további kérdésekre válaszolva közölte, egy bölcsődébe járt Simicska Lajos fiával és azóta is találkozott már vele, azonban a Simicska-családdal történt találkozások rangsorát szerinte valószínűleg Orbán Viktor miniszterelnök vezetné.

Az LMP-nek semmilyen szinten nincs köze Simicska Lajoshoz – közölte, majd hozzátette, a Fidesznek van elszámolni valója Simicska Lajossal. A Hadházy Ákos és Simicska Lajos találkozóiról szóló kérdésre reagálva úgy fogalmazott, egy párt társelnökénél nem tud elképzelni magánjellegű találkozót. Ungár Péter további válaszaiban nem tartotta elképzelhetőnek, hogy az LMP a választások után együttműködést kössön a Jobbikkal.

Ferenczi István, az LMP elnökségi tagja a sajtótájékoztatón elmondta, a magyar emberek nem alaptalanul félnek a paksi atomerő bővítésétől, mivel geológiai vizsgálatok szerint annak helyszínén vannak földrengésre utaló nyomok a felszín közelében és kérdéses, hogy az abból fakadó kockázatoknak megfelelően méretezték-e az új blokkokat.

Forrás: MTI

Itthon - 2019. February 19., 06:54
Hatalmas balhé volt a Corvin mozinál hétfőn este
Sport - 2019. February 4., 06:13
NFL: bajnok a New England
Itthon - 2019. February 19., 07:27
Figyelem: megtilthatják a munkahelyi internetezést

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A nyugtalanító kérdés, ami ezzel kapcsolatban felmerül: ha valakit, aki a nemzetbiztonsági bizottság tagja kötelező átvilágítani, hogyan lehetséges az, hogy a magyaroknak nem szabad megtudniuk, hogy az ország első embere átesett-e valaha nemzetbiztonsági átvilágításon.
Ha a Szél Bernadett által javasolt bizottsági szakértőnek felróható, hogy Kabulban született és egy olyan szervezetnek dolgozik, amelyiket a kormány önkényesen ellenségnek kiáltott ki, tehát nemzetbiztonsági kockázatot képez, hogy lehet az, hogy Orbán Viktor – a belügyminiszter korábbi kitérő, de semmit nem tagadó válasza szerint, azaz hollikul, mellébeszélése szerint – valószínűleg az egyetlen miniszterelnök, aki nem esett át nemzetbiztonsági ellenőrzésen?
Orbán Viktor (akinek veje például a Pharaon nevű körözött egyén köreivel üzletelt) nem tartozik felelősséggel Magyarország biztonságáért? De igen. Orbán Viktor nem első kézből értesül az ország biztonságát, rendjét fenyegető veszélyekről, titkos információkról és a szolgálatok tevékenységéről (már ha nem egyenesen ő adja az utasításokat)? De igen. És ha igen, akkor az miért nem természetes, hogy végre őt is átvilágítsák? És erre nem válasz az, hogy a hatályos törvények szerint a miniszterelnöknek nem kell átesnie egy ilyen átvilágításon. Nem válasz, hanem egyszerű képtelenség.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
quadrocopter
@Eladott Ország: Egyszerű a válasz: szarházi mocskos bűnözők kezében az ország! A tetves Genyót soha nem világították át, részben mert KISZ-titkár volt, részben mert "Győri Gábor" fedőnéven spiclije volt a katonai elhárításnak és mert minden szolgálat a bűnözők markában van!
Ezért egyikben sem szabad megbízni, politikai célokat szolgálnak ki!
nemkati
@Eladott Ország: Nyitott kapukat döngetsz. De bizony, pontosan tudjuk, hogy az ország első (a szememben a legutolsó) embere soha nem esett át nemzetbiztonsági átvilágításon.
Jozefina
@nemkati: és teljes orvosi vizsgálaton sem :)
bakcsubakka
És mindez most jutott eszébe valakinek ?
durbincs
@quadrocopter: : ja, elébb keresték az Echo-TV -tűl ? behívnák magát oda ?
maga lenne ott az echte anti-magyar az etalon Csökött-falvi Neandervölgyi visszafajzott ?
Az Echo-TV magának egy rettenet kiugrási lehetőség, azt tudja?hisz már egy szürke senki?
hisz maga keményen döngette anno az unokatesóit is? meg fiatal barikákat is zsengézett?
a sertéstelepi kartonpapirkák alól ? ahol a fejét már évek csak lehajtsa ? ahol héderes ?
magának Heréléskor + koponyát is lékeltek ? Herélt ? mert mintha sikerült volna,a műtét ?
de szépen felejt?na de már sajna mindent ? + maguknál lassan meg patakba folyik a vér ?
már országosan tüntetnek innen, hál isten 1000km-rekre ?
Urat válthat, jönnek a moldávok @quadrocopter: azt dolgozhat majd nekik ? vagy a muszkák ?
De hogy mért van?ha maga országát dúlják,nekünk itt már 1000km-re körömnyit nem számít ?
De-hát mint tudjuk ?... Uffolnak már itt a csótányok is !!! ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.