Megdöbbentőnek tartja a Fidesz és a KDNP, hogy az LMP-s Szél Bernadett által javasolt szakértő megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon.

Hollik: megdöbbentő, hogy Szél Bernadett afgán szakértője megbukott a nemzetbiztonsági átvilágításon

Hollik István kereszténydemokrata képviselő. Fotó: MTI/Soós Lajos

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján – a kormánypártok álláspontját tolmácsolva – azt emelte ki:

aki bekerül a testületbe, az felelősséggel tartozik Magyarország biztonságáért, ezért természetes, hogy átvilágítják.

Hozzátette: a bizottság első kézből értesül az ország biztonságát, rendjét fenyegető veszélyekről, titkos információkról és a szolgálatok tevékenységéről.

Értékelése szerint

a szakértőnek javasolt afgán állampolgár az egyik legradikálisabb bevándorláspárti Soros-szervezet munkatársa volt, ez kifejezetten veszélyt jelent a magyar emberek és a nemzet biztonságára.

Az Alkotmányvédelmi Hivatal is megállapította a kockázatokat, ezért elutasította a szakértőre vonatkozó kérést – ismertette Hollik István, azt kérdezve: mi volt az ellenzéki politikus célja egy ilyen ember jelölésével a migrációs krízis csúcspontján?

Szél Bernadettnek be kell fejeznie a mellébeszélést és választ adni arra, milyen szempontok alapján választotta ki az illetőt

- hangsúlyozta a képviselő, aki azt is bírálta, hogy az LMP politikusa nem fogadta el a szolgálatok által megállapított kockázatokat, hanem még fellebbezett is.

A KDNP-s politikus közölte:

az eset megerősítette abban, hogy Szél Bernadett jelenléte nem túl szerencsés azon a nemzetbiztonsági bizottsági ülésen, amikor a Soros-hálózatok nemzetbiztonsági kockázata lesz napirenden.

A képviselőt kérdezték arról, hogy az MSZP színeiben Bicskén induló szír orvos visszalépett az országgyűlési képviselőjelöltségtől. Azt felelte, a jelölt a saját belátása szerint tett így, ezt nem kell kommentálni.

Arra a kérdésre, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter miért találkozott Gorka Sebestyénnel, akit Magyarországon köröztek, azt mondta: a kormány lehetőségként tekintett az amerikai elnök magyar származású tanácsadójára, hogy információkat juttasson el. Ha valaki hibázott, akkor az az Egyesült Államok, ugyanis az elnök körül dolgozókat "ezerszer átvilágították" és nem találtak kivetnivalót Gorka Sebestyén foglalkoztatásában.

Megkérdezték a DK ukrán nyugdíjasokra vonatkozó aláírásgyűjtéséről is. Hollik István úgy reagált: Gyurcsány Ferencnek be kell fejeznie a hazudozást, mindenki tudja, hogy nem igaz, amiket állít.

A szlovén devizahitelekről szóló felvetésre válaszul azt jelezte, hogy a kormánynak meg kell vizsgálnia a vonatkozó bírósági döntést. Hozzátette: a magyar kormány az elmúlt 4-5 évben is mindent megtett a devizaadósok érdekében.

Egy másik kérdésre az M30-as autóút költségnövekedését pedig a piaci folyamatokkal, a kivitelezők árainak emelkedésével indokolta.

Forrás: MTI, HírTv

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
Valóban megdöbbentő, hiszen még a kőrözött Pharaon is átment...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
alterego56
Az is megdöbbentő kiscsákó, hogy míg másnak a napi betevő is gondot jelent, neked nem probléma 4-500 forint/hajszál beültetni a nem éppen okos kis buksikádba. Jó ha tőlem tudod, ettől nem lesz több eszed.
tudode
Az a vicc/röhej/morbid, hogy a nemzetbiztonság PROTOKOLJA SZERINT megvan az oka annak, hogy van akit 27 éve NEM MERI az arra illetékes szerv nb vizsgálat alá venni, pedig időnként, v állandóan a közt., v milyen elnök feladatát is ellátja!!!
.
https://www.youtube.com/watch?v=i3XJNSkC6mE...
.
Kis hazánk fura ura egyáltalán RENDELKEZIK ÁLLAMVÉDELMI/TITOKVÉDELMI ismeretekkel, hiszen a titkok adása, vevése nem áru, mint pl. a gatya, v a buronya:
.
Az nudi, hogy aláírta az ESKÜJÉT, amelynek EGY SZAVÁT SEM TART BE az "az"-on, és a "hogy"-on túl.
..
https://mno.hu/belfold/szep-csendben-allamtit...
.
Azért nagyobb BAKI az, hogy az ÉLET, HALÁL URA nem esett át NEMZETBIZTONSÁGI ELLENŐRZÉSEN, mert ő is, ha IGAZ EMBERBŐL VAN!

.

.
quadrocopter
Ugyan már agyrokkan Hollik, ne mesélj szarházi, a ti "nemzetbiztonsági átvilágtásotokon(?) az nem megy át., akit nem akartok, tudod kis geci, a szolgálatokat kézi vezérlitek, ezért azok döntései is hiteltelenek!
peterkelemen
A medöbbentő az volt, amikor kiderült, hogy Orbán mellett egy terrorizmust támogató ember nevetgél.
peterkelemen
A legnagyobb nemzetbiztonsági kockázat maga Orbán Viktor és a fideSS.
durbincs
@quadrocopter: : ja, elébb keresték az Echo-TV -tűl ? behívnák magát oda ?
maga lenne ott az echte anti-magyar az etalon Csökött-falvi Neandervölgyi visszafajzott ?
Az Echo-TV magának egy rettenet kiugrási lehetőség, azt tudja?hisz már egy szürke senki?
hisz maga keményen döngette anno az unokatesóit is? meg fiatal barikákat is zsengézett?
a sertéstelepi kartonpapirkák alól ? ahol a fejét már évek csak lehajtsa ? ahol héderes ?
magának Heréléskor + koponyát is lékeltek ? Herélt ? mert mintha sikerült volna,a műtét ?
de szépen felejt?na de már sajna mindent ? + maguknál lassan meg patakba folyik a vér ?
már országosan tüntetnek innen, hál isten 1000km-rekre ?
Urat válthat, jönnek a moldávok @quadrocopter: azt dolgozhat majd nekik ? vagy a muszkák ?
De hogy mért van?ha maga országát dúlják,nekünk itt már 1000km-re körömnyit nem számít ?
De-hát mint tudjuk ?... Uffolnak már itt a csótányok is !!! ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.