A Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségével folytatandó hivatalos koalíciós tárgyalás elkezdése mellett döntött vasárnap Bonnban a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) rendkívüli kongresszusa, a 642 küldött közül 362 a tárgyalás megkezdésére, 279 pedig ellene szavazott, 1 küldött tartózkodott.

A koalíciós tárgyalás elkezdése mellett döntött a Német Szociáldemokrata Párt

Andrea Nahles, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) parlamenti frakcióvezetője és Martin Schulz, az SDP elnöke a párt rendkívüli kongresszusán Bonnban 2018. január 21-én. Fotó: MTI/EPA/Sascha Steinbach

A koalíciós tárgyalások elkezdésére a küldöttek 56,3 százaléka szavazott, ellene pedig 43,5 százalék.

Az SPD és a CDU/CSU várhatóan kedden kezdi el a tárgyalásokat, amelyek nagyjából két hétig tarthatnak.

Ha sikerül kidolgozni egy koalíciós szerződést, a mintegy 450 ezres tagságú SPD pártszavazással, a tagság voksai alapján dönt arról, hogy ismét koalícióra lép-e a CDU/CSU-val.

Az új német szövetségi kormány így húsvét körül alakulhat meg.

Ez lenne a harmadik nagykoalíció, és a negyedik kormány, amelyet Angela Merkel, a CDU elnöke vezet.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
„Mondjunk csendes imát Angela Merkel győzelméért” – kérte párttársaitól Orbán Viktor a "Fidesz Bálnában tartott, nemzeti konzultációt lezáró kampányeseményén.
Orbán úgy látja, Martin Schulz, aki a német szociáldemokraták színeiben Merkel ellenfeleként indul a kancellári posztért, bele akarja rángatni a magyarokat a szeptemberi választások előtti kampányba, ezért „magyarellenes epeömlésektől sem riad vissza.”
m.magyarnarancs.hu/belpol/angela-merkel-valasztasi-gyozelmeert-imadkozik-orban-104972

A jelek szerint Orbánnak egy újabb pofára esés jött! Hiába imádkozott (ha tud egyáltalán), Martin Schulz a jelek szerint mégiscsak benne lesz az új német kormányban!
Jozefina
Úgy látszik győzött a józan ész!!! Ez viszont nem kedvez orbánnak!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.