Mi lenne ma a legfontosabb mondanivalója Bibó Istvánnak, a neves társadalomtudósnak? A kérdésre fia, ifjabb Bibó István válaszolt. Interjú.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
,,a politikai élet végzetes félelmeinek az a tulajdonságuk, hogy tárgyi előfeltételek híján is, pusztán a félelem erejénél fogva, elő tudják hívni azt a veszedelmet, amitől félnek”

Így van.
Ezért harcol, kapkod, köpköd ez a mocskos bagázs össze-vissza, mert érzi az ország ellen elkövetett tettei súlyát, és ezáltal a vég közeledtét...
JAJMÁR
@nemkati:...és nem hagyjuk ki ezt a lehetőséget :(
tudode
Orbán így képes kifejezni "háláját" a papáján kívül a KOLLÉGIUMNAK, hogy befogadta a "falusi gyerekeket", Sorosnak, hogy fizette akkor az amerikai tanulmányait, amikor "csak" kiváltságosak juthattak hozzá, Simicskának, a Sorosnak, mert ELJUTOTT ARRA A SZINTRE, hogy "neki minden jár" a száján kívül!
.
Az még kérdés, hogy Lőrincet, aki valószínűleg úgy ránőtt a fejér, mind Orbán az egész ország, sőt az EU fejére. Olyan zember, akinek BÁRKI MEGMUTATJA A KISUJJÁT, az egész testet, sőt az EGÉSZ ORSZÁGOT BIRTOKBA VESZI!
,
Neki van I-gaza: MINEK VETTETEK BE A BULIBA, még magát sem képeSS követni!
peterkelemen
"Demokratának lenni mindenekelőtt annyit tesz, mint nem félni: nem félni a más véleményűektől, a más nyelvűektől, a más fajúaktól, a FORRADALOMTÓL, az összeesküvésektől, az ellenség ismeretlen, gonosz szándékaitól, az ellenséges propagandától, a lekicsinyléstől és egyáltalán mindazoktól a (...) veszedelmektől, melyek az által válnak valódi veszedelmekké, hogy félünk tőlük.

A demokráciának, a nép uralmának előfeltétele az, hogy az alávetettek megszabaduljanak a felettük kialakult hatalmi és uralmi szerkezetek társadalmi... lélektani nyomása alól. Meg kell tapasztalniok, hogy az úr és szolga viszonya nem szükségszerű és nem megdönthetetlen. (...) Csupán az az egy forradalom az elkerülhetetlen és nélkülözhetetlen, amelynek során az emberi méltóság egyszer s mindenkorra való érvénnyel fellázad, és megelégelve embernek ember felett való uralmát, emberrel szemben való kiszolgáltatottságát, a közösséget birtokba veszi. Ha egyszer egy közösségben ez a FORRADALOM lezajlott, akkor minden egyéb politikai, gazdasági és társadalmi változás létrejöhet többé-kevésbé fokozatos és megrázkódtatás nélküli módon is." /Bibó István/
bakegya
Ha majd a szellem napvilága...ja, hogy az minek???
peterkelemen
Bíbó István ugyan azt mondja mint én és még sokan mások, akik nem a gyávaságba akarnak menekülni: FORRADALOM. Egy diktatúrát csak és kizárólag a nép erejével lehet megdönteni, aki még ennyit sem tud az semmit sem tud.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.