Összeférhetetlenség, közbeszerzési szabálytalanságok, eljárási manipulációk és csalás gyanúja – ez az OLAF bűnlajtsroma.

Pontosan 43,7 millió euró, azaz több mint 13 milliárd forint uniós támogatás megvonását javasolja az OLAF, az Európai Unió csalás elleni hivatala a miniszterelnöki vej, Tiborcz István egykori érdekeltsége, az Elios Innovatív Energetikai Zrt. látványos közpénzes tarolása kapcsán – tudta meg a 24.hu.

13 milliárdot bukhatnak az adófizető állampolgárok Orbán vejének üzlete miatt

Ez derül ki a hivatal pénzügyi ajánlásából, amelyet az Európai Bizottságnak tett, és amelyet – két évig tartó vizsgálatának eredményével egyetemben – megküldött a magyar hatóságoknak is.

Kormányközeli forrásból úgy értesült a 24.hu, hogy az OLAF-ot vezető Nicholas John Ilett által még karácsony előtt ellenjegyzett dokumentumok rég megérkeztek a Miniszterelnökségre. Lázár János kancelláriaminiszter azonban egyelőre nem hajlandó beszámolni a megállapításokról. Pedig azok igencsak súlyosak.

A bűnlajstromban közbeszerzési szabálytalanságok sora, az eljárások manipulálása, a résztvevők közötti összeférhetetlenség és csalás gyanúja is szerepel.

A Magyar Idők pénteken arról írt, hogy az Elios Simicskáék cége volt abban az időszakban, amit az OLAF vizsgál vagyis akkoriban a Közgép Zrt. egy vállalkozáson keresztül többségi tulajdonnal rendelkezett az Elios Innovatív Zrt.-ben.

(24.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Burger Barna, archív

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Ez minimum 20 ev fegyhaz plusz teljes vagyon elkobzas. Csak ehhez meg kell buktatni az apost.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
evacica
Na ezt a pénzt kéne az Orbán családnak visszafizetni és nem a magyar népnek! Úgy lopnak mint a szarka! Gátlástalan szemét banda!
libellle
@Shikari: na okay. Mert nem is találsz.
quadrocopter
@Shikari: Kis hülyém, hát téged mindig befognak? Nem gyanús ez neked?
quadrocopter
@Shikari: Kis hülyém, hát téged mindig befognak? Nem gyanús ez neked?
quadrocopter
@Shikari: Hiányoztál logika óráról, mi?
Kis hülyém, hát téged mindig befognak? Nem gyanús ez neked?
Clavigo
@Shikari: Avas a dumád,,polgártárs...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.