Az évek óta tartó migránsozás közepette nem csak arról felejtette el tájékoztatni a lakosságot a kormány és a Fidesz, hogy 2017-ben 1291 menekültet befogadott Magyarország.

Szintén eltitkolták, hogy 2016 augusztusa óta Budapesten már lakhatási program is van menekültek számára – írja az mno.hu.

A Belügyminisztériumhoz tartozó BelügyiAlapok.hu portálról ugyanis kiderült: az Európai Bizottság által létrehozott Menekültügyi, Migrációs és Integrációs Alap forrásaira – a 2014–2020-as időszakban 9,9 milliárd forint – sikeresen pályázott a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI), amely a fővárosi önkormányzat hajléktalanellátó szervezete.

2016 óta elhallgatott lakhatási program működik menekültek számára Budapesten

A 2015. június 30-án közzétett pályázatra a BMSZKI eredményesen nyújtott be támogatási kérelmet, és Nemzetközi védelemben részesülők önálló lakhatásának segítése című pályázatával 82,5 millió forintot nyert el. Az Európai Unió az alapokból megvalósítandó projektekhez 75 százalékos támogatást nyújt, amelynek mértékét évente határozza meg. A fennmaradó 25 százalékos forrást pedig a hazai költségvetés állja.

A lap megkereste a BMSZKI-t, hogy pontosan miről szól a menekülteknek nyújtott lakhatási program, de a Tarlós István főpolgármester által irányított fővárosi önkormányzat nem engedte nyilatkozni a hajléktalanellátó szervezetet.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt, archív

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Mondtam fideszférgek...közelednek a választások,sorra borulnak majd ki a csontvázak a szekrényből...csak kíváncsi vagyok ,narancsidióták,mikor jön el az a pont,amikor gyenge elmétek is felfogja hogy az apostolotok végig a pofátokba hazudott!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@Horizont: Most írta hogy megjött neki, attól ilyen buggyant.
bencemacska
@Hellcat: ma, 09:10
"A lap megkereste a BMSZKI-t, hogy pontosan miről szól a menekülteknek nyújtott lakhatási program, de a Tarlós István főpolgármester által irányított fővárosi önkormányzat nem engedte nyilatkozni a hajléktalanellátó szervezetet."
Ilyen a magyar "sajtószabadság".
papa.49
@nemkati: Lehet hogy ,,megjött,, de rögtön el is ment, az esze !!!
Hellcat
@bencemacska: A szavazópolgárok elfogulatlan tájékoztatása...
quadrocopter
János Kopácsi- te sötét! Te csak tudod, mi, majom.
kukac50
Az országban sok helyen pályázhattak a polgármesterek, hogy hozzájuk kerüljenek a migránsok!
Csak azt nem értem,hogy akkor miért rendeztek a Fideszes polgármesterek a bálnában összeesküvést a migránsok ellen? Ők is Fideszes gecik azért?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.