Az érettségit nem adó szakmunkásképzésben végzettek nagyobb részét ma már segéd- vagy betanított munkásként alkalmazzák - olvasható a Munkaerőpiaci Tükör 2016 című kötetben, vagyis minél alacsonyabb képzést kap valaki, annál valószínűbb, hogy nehéz helyzetbe kerül a munkaerőpiacon, továbbá kisebb bérel is kell beérnie. Habár a magyar reformok a német "duális képzést" tekintik mintának, attól nagyon messze van a hazai oktatás. Köllő János kutatásában arra jut, hogy a szakképzésen belüli közismereti óraszám csökkentése után a magyar diákok kevesebb ilyen jellegű tanóra után lépnek ki a munkaerőpiacra, mint amennyit a német szakmunkástanulók a képzésbe lépés előtt kaptak.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: endeavor
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

endeavor
"Összességében, az érettségit nem adó szakmunkásképzésben végzettek nagyobb részét ma már segéd- vagy betanított munkásként alkalmazzák."
kereső
Hurrá! Még egy sikeres lépés a "buta" tárdsadalom felé!
endeavor
És ezt megfejeli a lerontott oktatási rendszer (és nem mellesleg az országban eluralkodó közhangulat, népbutítás, a kormány gátlástalansága, erkölcsi züllése).
Érdemes a 2009-es és 2015-ös grafikont összehasonlítani. Látványos a romlás! Míg 2009-ben az átlag felett voltunk, addig 2015-be JÓVAL az átlag alatt voltunk MINDENBEN.

alapblog.hu/egyre-romlo-pisa-felmeres-eredmenyek/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.