Az MSZP és a Párbeszéd szerint újra kell gondolni a kultúra teljes intézményrendszerét és a politika helyett a magyar kultúra sokszínűségének szolgálatába kell állítani azt.

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hétfőn, a magyar kultúra napja alkalmából Budapesten, a Műcsarnok előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta, "az elmúlt évek kulturális politikája nem a sokszínűség egységét, hanem inkább a megosztást képviselte".

Bírálva a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) meghatározó voltát a kultúra irányításában az ellenzéki politikus közölte, az MSZP és a Párbeszéd kormányra kerülve megerősíti az autonóm kulturális kezdeményezéseket, a Nemzeti Kulturális Alapot és olyan finanszírozási modellt hoz létre, amely a sokszínűség egységét fogja képviselni.

Hiller István, az Országgyűlés szocialista alelnöke azt mondta, kulturális politikának nevezett osztogatást folytat a kormány, és a kultúra területén azt, ami nem az ő ízlése, "egyszerűen utálja", különösen az alternatív művészeket.

Hiller István szerint a kormány utálja az alternatív művészeket

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke és Hiller István, az MSZP választmányi elnöke az MSZP budapesti évadnyitó rendezvényén a Dürer Rendezvényházban 2018. január 10-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Ez a kormány erre képes. Ennyire futja. Majd eltelik jó néhány év, mire megismerik őket. De addigra bele is halnak. Általában. (Most neveket ne soroljak. Sokan vannak.)
wagabund
"Hiller István szerint a kormány utálja az alternatív művészeket"

Hiller már csak tudja...majd meglátjuk ő mennyire értékeli...(attól tartok soha nem tudjuk meg)
kiscsillag66
Csak a Kerényi által szervezett (kitalált) művészetet szeretik, de azt nagyon. (Kinyílott a pitypang!)
jancsipapa
"Hiller István szerint a kormány utálja az alternatív művészeket"- Van erre egy vicc : -- Két meg nem értett "alternatív művész ül a kávéház teraszán . Iszogatják az abszintot . Egyszer az egyik : - Te , megyek beleszarok a zongorába . - Erre a másik : - Ezeknek? Fölösleges . Nem értik ezek az igazi művészetet

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.