Ausztria keresetet nyújt be az Európai Bíróságnak a paksi atomerőmű bővítése ellen.

Az osztrák környezetvédelmi minisztérium szerint az Európai Bizottság rossz üzenetet küld az energiapolitikában azzal, ha habozás nélkül jóváhagyja az atomerőmű építéséhez nyújtandó támogatást. Ezért arra kérik a bíróságot, hogy semmisítse meg az Európai Bizottság határozatát, mellyel jóváhagyták a bővítést.

Ausztria betámadta a paksi atomerőmű bővítését

Fotó: Koszticsák Szilárd/MTI

A bizottság 2014 novemberében kezdte vizsgálni a paksi atomerőmű-bővítés állami támogatását, végül tavaly ősszel jóváhagyta az orosz hitellel megvalósuló projektet.

Nincs kizárva, hogy ez a téma is előkerül majd január 30-án, mikor Orbán Viktor először találkozik Sebastian Kurz nemrég hivatalba lépett kancellárral, így a családtámogatások mellett újabb kemény téma merült fel, ami mindenképpen érdekes annak fényében, hogy Orbán örömmel fogadta a politikus győzelmét.

(Index.hu)

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Jól teszik a sógorok, ha már a mi ellenzékünk ilyen tutyi,mutyi !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Főlökött
@Eladott Ország: Teljesen egy véleményen vagyunk ! :)
Eladott Ország
@Főlökött: Egyébként érdekes, hogy a Mátraszentimre-Gyöngyösoroszi , ércbányát egyszer feltöltötték, jelenleg meg a tömedékelést kiszállítják. Valamelyik hűbéresnek/vazallusnak kell a pénz.
Főlökött
@Eladott Ország: Ha rákeresel a Pécs-i dolgokra, ott elmondták, hogy ezen mélységben már nem volt elég a légbefúvás, nem voltak hatásosak a légaknák, klimatizálni kell. Ezért is fogadtam értetlenül, amikor újra akarták nyitni a bányát, mivel horror pénz volt a felszámolása, a mai napig is milliárdokba kerül a gondok felszámolása. Mennyibe kerülne az újranyitás ? Sőt mennyibe kerülne, 1000m mélyen, több stadiont felépíteni :), ilyen körülmények között ?

Amit említettél, gondolom - vélelmezem azért akarják újranyitni, mert nem olyan mély. 300-400m-es mélység, mégsem 1000-1300m. Mint olvasható vékony rétegben van urán, az is jó kérdés, milyen minőségű, de van - lehet ott bányászni más fémet is.
"A színesfémérc lelõhelyen üzemelõ ércbánya mûködésének 35 éve alatt összesen 3,7 Mt nyersércet termelt, amiben 35 kt ólom és 102 kt cink volt. Az értékesített színporok fémtartalma: 29 kt ólom, 65 kt cink, 800 kg arany, 29 kt ezüst, 70 kt pirit, 280 t réz és 60 t kadmium. Az értékesített termék értéke 1984, évi árfolyammal számolva 111 M USA $"

Tehát felmérték előtte gondolom a lehetőségeket, mennyi van még ott, melyet érdemes lenne elő-halászni :) - a földből, úgy, hogy meg is érje a kivitelezőnek - beruházónak.
kukac50
Nem a nukleáris energiát kellene szorgalmazni hanem az olcsó napenergiát és szélenergiát felhasználni. A paksi építésnél lehet sokat lopni a szél és a nap felhasználásánál nem.
havasigyopár
Már minden hónapban van egy meghibásodás az atomerőmüben. Persze hogy félnek. Még a végén felrobbantanak bennünket!
kokopelli
@Eladott Ország: Addig ment a franciáknál is és a németeknél is jól,ameddig a "sugárzó
atomhulladékot" a Castor atomhulladék konténerekben az északi szoc.országok átvették,
ugyan jó pénzért, de nagy rizikóval is!Akkor formálódott 1984-85 körül nyugaton az igazi
Zöldek pártja!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.