2012 elejétől 2013 nyaráig lényegében a nagyvállalkozó tulajdonában álló Közgép akarata érvényesült a társaságban.

A Magyar Idők szerint Simicska Lajos zászlóshajója, a Közgép Zrt. egy vállalkozáson keresztül többségi tulajdonnal rendelkezett az Elios Innovatív Zrt.-ben abban az időszakban, amelyet az Európai Csalás Elleni Hivatal, az OLAF vizsgált. 

Másfél évig Simicskáék cége volt az Elios tulajdonosa

Fotó: OLAF

A lap szerint eddig csak részinformációk jelentek meg a közvilágítási projektben részt vevő Elios tulajdonosi hátteréről.

"Egyik sajtóorgánum sem felejtett el említést tenni (...) arról, hogy Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István éveken keresztül – 2015-ig – érdekelt volt a társaságban. Azt a tényt azonban, hogy 2012 elejétől 2013 nyaráig lényegében a Simicska Lajos tulajdonában álló Közgép akarata érvényesült a társaságban, nem verték nagy dobra."

- írta a lap.

A cégbírósági adatok alapján 2012. február 3-án az Elios Zrt.-ben tulajdonosként bukkant fel az E-OS Zrt., és 2013. június 3-ig birtokolta a részvények többségét. Az E-OS tulajdonosa pedig 2010 óta nem más, mint a Közgép, ráadásul az E-OS egy speciális jogosítvánnyal rendelkező tagot delegált az Elios igazgatóságába, akinek a lap szerint "beszámolási kötelezettsége volt a Közgép, vagyis Simicska felé".

Emlékeztetnek: az OLAF a 2014-es országgyűlési választások előtt is vizsgálta a közvilágítási projektet, majd a Nemzeti Nyomozó Iroda eljárást indított, amelyet bűncselekmény hiányában szüntetett meg. A közvilágítási pályáztatás kereteit még a Gyurcsány-, majd a Bajnai-kormány idején dolgozták ki, és az OLAF ezeket a tendereket "szedte ízekre", immár másodszor – írta a Magyar Idők.

(Magyar Idők)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A 13 milliárd forint OLAF büntetést a végén még Simicskával fizettetik meg, ő lesz a hibás!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@Hellcat: Simicska és Orbán már csak egymásra tudják a szart kenegetni.
Az a baj, hogy valahányszor meglátlak, az jut eszembe, hogy ugyanolyan gyáva szar vagy, mint azok, akikkel egy alomból származol. Aki nem gecizett akkor, amikor óránként annyit keresett a közösből, mint most a félanalfabéta disznószerelő. Aki most sem gecizne, ha minden közbeszerzést, amit most a félanalfabéta disznószerelő nyer el, az ő ölébe hullana. Az a baj, Lajos, hogy minden alkalommal beletolod a pofánkba, hogy milyen magasról szarsz te erkölcsre, jóérzésre, korrektségre, demokráciára. Miközben nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy ezt a taknyába fulladó ország állapotot többek között neked köszönhetjük, mert te voltál a legtöbb, jelenleg is futó gazemberség kútfeje. És miután negyed évszázadig közösen fosztogattad az országot a gecivel, most havonta összefújkálsz néhány plakátot, hirdetőoszlopot, mintegy röhögve, hogy a G-nap után sem görbül a hajad szála sem, csak a szekér nem fut már oly sebesen, tehát evidens, hogy Orbán egy geci.
Hellcat
@Eladott Ország: a "meglátlak" nál egy kicsit azt hittem először rólam beszélsz :D Egyébként igazad van...Simicska sem lett hirtelen szent attól, hogy legecizte a qrbánt. Kiszolgálta a rednsezrt évekig nem is akárhogy szóval mehet a sittre ő is csak előtte teregessen ki rendesen ahd bukjon vele az összes többi.
tudode
Aha!
Akkor még, amikor orbánnal egy hajóban evezett Simicska, és FEKETEŐVESNEK minősítette azok után, hogy 2002-ben akkorát bukott, mint egy döglött dakotaló, és 2010-ban ismét MEGLOVAGOLTA,
.
Közzététel: 2018. jan. 21.
----- Orbán Viktor és a 2002 évi választások. TELJES RIPORT
https://www.youtube.com/watch?v=lkO9exLktJE...
.
----- A remény hal meg utoljára (A 2002-es bukta, ill. a második forduló előtt)
https://www.youtube.com/watch?v=NRChkVLOxBQ...

.Bemutat a haver, a havernak a FEKETEÖVES:
.
https://uploads.disquscdn.com/images/f95612f4...
.
Egyszer fent, egyszer lent, aztán csak, csak eltűnnek ODA AHOVA VALÓAK!
VIRTUÁLIS H A D S Z Í N T E R N E K használja az országot ez a minősíthetetlen tsság!
Vót, vót, öregapja is vót, csak meghót!!!
Csizmás Kond
..most akkor hogy Simicska is érdekelt a csalásban már nem is olyan nagy bűn...
durbincs
@Aki Én: ne hagyjon cserbe nyillarkozzon előre valamit a bio nyalótechnikájáról ?
megőrül a sajtó magáért ? már mindenki saját szemével látná ? Csökött -falvai ?
végre ott hagyhatná a sertéstelepi munkáját ? is ? nem igaz ? a Herélt is megpukkad ?
durbincs
@Aki Én: na végre itt ? Döngetett unokatesójából kell kinyalni a magzatot ? ez a dolga a tegye ?
@Aki Én: bio nyalótechnikás megy ez magának újságírók előtt is ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél