A Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány szerint a Stop Soros nem Sorosról és róluk szól, hanem el akarják hallgattatni a még független hangokat.

Mint ismert, a kormány múlt héten nyilvánosságra hozta a Stop Soros néven elnevezett törvényjavaslatát, melyben a menekülteket segítő civil szervezetek adóztatnák meg, illetve bevezetnék az idegenrendészeti távoltartást is, amellyel adott esetben külföldieket lehetne Magyarországról kitiltani.

Visszaszólt a kormánynak Soros alapítványa

Fotó: YouTube/kormányzati reklám

A Soros György által alapított Nyílt Társadalom Alapítvány kedden közleményt adott ki a hvg.hu cikke szerint, amelyben arról írtak: a törvényjavaslat nem róluk és nem Soros Györgyről szól.

A szervezet a következőket írta:

A törvény alkotóinak szándéka az, hogy kriminalizálják a civil társadalmat, és kevesebb, mint három hónappal a választások előtt megbélyegezzék a még független és a kormánypárt által nem kontrollált vélemények képviselőit.

A Nyílt Társadalom Alapítványok több, mint 30 éve támogatják a civil szervezeteket és segítik a magyarokat. Azok a támadások, amelyekkel ma szembe kell néznünk, azok a magyarországi demokráciának a létét ássák alá. Kiállunk az általunk támogatott civil szervezetek mellett, és továbbra is elkötelezettek maradunk abban, hogy megvédjük a szólás és a független gondolkodás szabadságát.

(Címlapi kép: YouTube/kormányzati reklám)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
A koszos rezsim nem szereti, ha valódi civilek belátnak a szaros gatyába, amiről állítják, hogy az patyolat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.