A városvezetés javaslatára a Fővárosi Közgyűlés szerdán felhatalmazta Tarlós István főpolgármestert, hogy tárgyaljon a kormánnyal a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központ állam részére történő értékesítéséről. A 13 ezer négyzetméteres épület az egyik legértékesebb fővárosi területen fekszik, közvetlenül a Duna-partjánál.

Tarlós a kormánnyal tárgyalhat a Bálna eladásáról

Tarlós István főpolgármester, Szalay-Bobrovniczky Alexandra humán területért felelős főpolgármester-helyettes és Sárádi Kálmánné főjegyző a Fővárosi Közgyűlés ülésén a Városháza dísztermében 2018. január 24-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által jegyzett előterjesztést 20 igen szavazattal, 8 nem ellenében fogadta el a testület.

A Bálna értékesítésére kiírt nyílt pályázat eredménytelenül zárult, heten érdeklődtek, a pályázati dokumentációt egyedül az MNB-Jóléti Kft. vásárolta meg, de december 15-éig, a határidő lejártáig onnan sem érkezett ajánlat.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) december 12-ei sajtóközleménye szerint sem a MNB, sem leányvállalata nem kívánt ajánlatot tenni a nyilvános pályázat útján meghirdetett épület megvételére. Ezt azzal magyarázták, hogy Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter november 30-án bejelentette: a központot megvásárolják a Magyar Turisztikai Ügynökség részére.

Mint arról tavaly novemberben beszámoltunk, a kormány úgy döntött, megveszi a Bálna épületét a fővárosi önkormányzattól a Magyar Turisztikai Ügynökségnek.

Az épületet a Magyar Turisztikai Ügynökség hasznosíthatja. Korábban a Bálna Budapest Kereskedelmi és Kulturális Központot 11 milliárdért árulták az interneten, apróhirdetésben.

A 13 ezer négyzetméteres épület az egyik legértékesebb fővárosi területen fekszik, közvetlenül a Duna-partjánál.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Megint egy ehes csokos szajat fogjak be,... De csak ideig-oraig...
advocat
Európa jobb helyein kiteszik az uniós zászlót is. Főleg ha pénzelnek is. De a Parlamenten sincs. Ennyit Európáról. Hogy miért nem lépünk már ki?
Sámannus
Jó kis póráz szoros nyakörvvel. Tarló szív, most csapolják meg a bevételét. Ha ez nem lenne ilyen köcsög, szóba sem állna velük.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.