A megbetegedési mutató átlépte a járványküszöböt, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15-21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztálya szerdán.

Hivatalos: megkezdődött az influenzajárvány Magyarországon
Fotó: Pixabay

A harmadik héten három megye kivételével nőtt az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma az előző héthez viszonyítva. Százezer lakosra vetítve a betegek száma Pest és Fejér megyében, valamint a fővárosban a legmagasabb, Csongrádban, Borsod-Abaúj-Zemplénben és Nógrád megyében a legalacsonyabb.

A közlemény szerint a legtöbb beteg a 15-34 éves korosztályból kerül ki, a betegek 26,6 százaléka gyerek.

Az harmadik naptári héten végzett laboratóriumi vizsgálatok 19 influenza B és egy influenza A vírust azonosítottak.

Az influenzás megbetegedések miatt péntektől látogatási tilalom lép életbe Fejér megye valamennyi fekvőbeteg-ellátást nyújtó intézményében – közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal az MTI-vel.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
simmering73
Végre megint van min hisztizni a médiának, ha már az időjárás éppen nem csinál semmit.
JAJMÁR
@assassin: Kösz, ma màr tènyleg jobb. Mèg nem oltatom magam vìrus ellen. Le tudja gyœzni a szervezetem antibiotikum nèlkül.
assassin
@Mirabilis: Amikor valaki beadatja magának az influenza elleni oltást majd utána beteg lesz tévesen az oltás következményének gondolja, holott már lappangott az illetőben valami vagy éppen a váróban kapta el valakitől, esetleg nem tudott eltelni a két hét a védettség kialakulásáig. A D vitamin pedig hatásos tud lenni az influenzával szemben, látszik hogy nem vagy jártas az immunológiában. Levezetés helyett itt egy link:
mno.hu/tudomany/d-vitaminnal-a-natha-es-az-influenza-ellen-1386315
assassin
@Mirabilis: Egy mezei biológus vagyok, de ne zavarjon. Az oltásoknak köszönhető hogy a járványok zöme alig bukkan fel azokban az országokban ahol az oltottság eléri legalább a 40-50 % - ot, a gyerekbetegségek is ezért tudtak visszaszorulni. Tudod mi az igazi lobbi meg a kuruzslás? A méregdrága bevizsgálatlan vitamin készítmények meg a csodaszerek. Elcsodálkoznál némelyik készítményben mennyi a valós vitamin tartalom azok közül amelyeket már én is vizsgáltam.
simmering73
Megkezdődött? Két hete azt hallom a médiában, hogy influenza járvány van.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.