Kolumbusszal kezdve (aki korábban rabszolga-kereskedő volt) megkezdődött az Újvilág leigázása, a kereszténység szokásos terjesztési módjaival. Pár órával a partra lépés után elfogtak hat bennszülöttet, akikről Kolumbusz megállapította, hogy “jó szolgák lennének… és könnyen kereszténnyé lehetne őket tenni, mert nem tűntek vallásosnak.” Amíg Kolumbusz “bálványimádóknak és a korona jó szolgáinak” írta le az “indiánokat”, a barátja, Michele de Cuneo, olasz nemes úgy vélekedett róluk, mint “fenevadak”, mert “akkor esznek, amikor éhesek”, és akkor szeretkeznek, “amikor csak kedvük támad”. Minden szigeten, ahol Kolumbusz partra szállt, kereszteket helyezett el. Ezzel kinyilatkoztatta a katolikus támogatói tulajdonjogát a területekre. És senki nem tiltakozott. Ha az indiánok ellenkeztek vagy hezitáltak, az emlékeztető így szólt: “Biztosítalak, hogy isten segedelmével, erővel lépünk be országotokba és háborút kezdünk ellenetek. El kell fogadjátok az egyház hatalmát és engedelmeskednetek...

Forrás: justpaste.it
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbán és bűnbandája belértve a magyar egyházakat is többek között ezt is védelmezi, akkor amikor kiáll a kereszténység mellett. Ezt soha ne feledjük! Szégyen azokra, akik a kereszténységre hivatkozva gyűlöletet szítanak miközben ezerrel nyúzzák és irtják a magyarokat!
kokopelli
@peterkelemen: ..Betanítottam gépkezelőnek cca. 15 évvel ezelőtt egy circa 30 éves
ghanai srácot,akinek a nagyapja nem volt hajlandó fiatalon felvenni egy francia kereszt-
nevet,amit az atya adott volna neki!Levágták a jobb kezét csuklóból,mert balkezes volt!
A munkaerő azért kellett az atya bandájának! Borzalmas dolgokat mesélt! Előtte sem
voltam valláspárti,de ezek után...! :--(((((
GeoCravker
@peterkelemen: A dolog nem fekete/fehér.
A hit nem azonos a vallással;
A vallás nem azonos az egyházzal;
Az egyház nem azonos az emberséggel;

A hit annyira jelentős az emberek életében, hogy szinte mindenki hisz valamiben. Van aki az isteni teremtésben és van aki a nagy bumm -ban. A hétköznapokban ez szinte mindegy.
A Biblia azt mondja: ne lopj. De ez a parancs Biblia nélkül is életben volt évezredekig. Mert a tolvaj esetleg egy ökörtülökkel a fenekében ébredt, vagy csoklóig vágták be a tenyerét amit aztán gondosan megtöltöttek parázzsal.

Jézus tanításai alapvetően a liberális humanizmus tanításai. Aki nem hiszi, olvassa el a Bibliában.
A tanítások konzisztens egészét az eredetmitoszokkal kiegészítve lehet vallásnak tekinteni. Noha nem Jézus volt a vallásalapító.
Az egyház ezzel szemben nem más, mint a vallásos emberek hitének világi haszonélvezője.Egy hatalmi hierarchia, aminek semmi köze sem a kereszténységhez, sem a humánumhoz, sem a liberalizmushoz Ergo, a keresztény egyházaknak semmi közük Jézushoz, és a hithez sem.
Kolumbusz, a megszálló jezsuiták, a inkvizíciót képviselő dominikánusok és társaik semmivel nem voltak jobbak, mint Hitler, vagy Sztálin,. Egy ideológia nevében fellépő imperátorok, kalandorok, megszállók.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.