Schober László, a Suhanj! Alapítvány kerekesszékes futója többnyire pozitív tapasztalatokat gyűjtött eddig a fővárosi buszsofőrökkel kapcsolatban. Legutóbb más történt.

Nem segített a BKV-sofőr a mozgássérült férfinak, összetört a kereksszék
Fotó: ATV Híradó

Szombat reggel történt az eset, amikor a mozgássérült férfi megkérte a buszsofőrt, hogy segítsen a járműről levenni a kerekesszékét. A buszvezető ezt megtagadta, azt mondta, segítsen a férfinak a vele utazó filigrán nő. 

„Mondtam neki, hogyha nem segít a leszállásban, akkor sajnos nekem kell valahogy megoldanom. Leszálltam, (a sofőr ) még ekkor is teljesen csodálkozott ezen az egész dolgon, hogy mi ez. Utána fogta, hátat fordított, és duzzogva-motyogva visszaszállt a buszra”

– mesélte a férfi az ATV Híradójának.

Aztán meg is lett a baj, eltört a 700 ezer forintos szék merevítő rúdja, így használhatatlan lett. Ez pedig hatalmas érvágás egy mozgássérült embernek, hisz a javítás – amellett, hogy költséges – hosszú hetekig eltarthat, és ha nincs kölcsönszék, hetekig a lakásába szorulhat.

A BKK illetékese azt közölte, kivizsgálják az esetet. Szabályzatuk szerint a sofőr – ha minden feltétel adott – köteles elszállítani a tolószékes utast, de ugyanakkor azt is elmondta, a túlterheltség miattai fáradtság produkálhat ilyen viselkedést a kimerült sofőröknél.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Én elhiszem,hogy fáradtak a sofőrök és túlterheltek is,és kevés a fizetésük,sok az elviselhetetlen modorú utas.Itt még sem érzem,hogy jogos lenne a BKK védekezése.Ennyire nem lehet fáradt egyetlen autóbusz vezetős sem,hogy egy mozgáskorlátozottnak ne tudjon segíteni. A buszjegy árában benne van a baleset biztosítás is.Én ha a férfi helyében lennék a kerekesszék megcsináltatását a BKK nyakába varrnám.Ők meg majd elintézik a sofőrrel ahogy akarják.Az embertelenség és a fáradtság közt hatalmas a különbség.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gulyasgyula
Mi van ha a sofőrnek munkaköri betegsége van és fáj a dereka ?? Örül ha a munkáját eltudja látni ..Engedett már közületek valaki kerekes széket ?? Én engedtem jól meg kell fogni ..!!
lópicigáspár
Na akkor lehet köpködni! Minden tiszteletem a teljes életet élni próbáló sérültek iránt DE! A buszvezetőnek néhány ember testi épsége függ a kezében a szó szoros értelmében! Az a marha, aki elvárja tőlük, hogy ugráljanak a helyükről. Szégyen, hogy az utasok közt nem volt senki, aki segítsen! Hagyják békén a sofőrt, neki vezetni kell és ismerve a fővárosi közlekedési morált, örüljön a BKK, hogy egyáltalán van, aki vállalja a vezetést! Ha én lettem volna a sofőr, biztos bemondtam volna a hangosba- tisztelt utasaim, most azért nem indulunk el időben, menetrend szerint, mert kénytelen vagyok segíteni, majd ezután- sajnos beállt a derekam, szálljanak át a következő buszra! Aki munkába sietne, biztos megértené a helyzetet ugye!? Lófaszt! Oldja meg, vagy ne tömegközlekedjen! Ne ötven ember alkalmazkodjon már ahhoz az egyhez!
Yoda69
Faradsag? Szerintem csak peldat vett a fideSSrol.
Pecs onkormanyzata azt is megtagadta, hogy mas szervezet ingyen etelt osszon.
Akkor mit varjunk egy buszsofortol, aki azt latja hogy az onkormanyzat sajat maga sem segit az arra raszorulokon, sot meg abba is belerug egy nagyot aki segitene.
justhpeter
@Yoda69: Ide jutottunk. És pont ennek kell véget vetni áprilisban.
gulyasgyula
@justhpeter: ..Sajnos túl sok a rászoruló ..Amíg az OEP többet fizet a kórháznak egy leamputált lábért mintha érműtétet csinálna az orvos addig csak szaporodik a rászoruló és ezt AZ ÁPRILISI NÉPSZAVAZÁS SE OLDJA MEG ..SOKAN FOGNAK CSALÓDNI a választás után mert rájönnek hogy CSAK új vészívók választottak ...És az éhes szúnyog jobban csíp !!!
wpym
A vasutnal is csak a baj van veluk...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.