Újabb RMDSZ-es, valamint a szövetséghez közel álló politikusokról, illetve egyházi személyiségekről állapította meg a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács, hogy együttműködtek a kommunista titkosszolgálattal. Új nevekkel bővült a kommunista titkosszolgálattal együttműködő erdélyi magyar egyházi személyiségek listája. A Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS) a Nicolae Ceauşescu egykori diktátor elnyomó gépezete besúgójának nyilvánította Seres Gézát, az Aradi Református Egyházmegye, valamint Sipos Miklóst, a Szatmári Református Egyházmegye volt esperesét – írja a kolozsvári Krónika. Mindketten idén nyáron, a Királyhágómelléki Református Egyházkerületben augusztusban lezajlott egyházmegyei választások előtt vonultak nyugalomba, a kánon alapján ugyanis már nem pályázhattak meg újabb mandátumot. Sipos Miklós, a Szatmárnémeti Németi Egyházközség lelkészének – aki a KREK esperesi kollégiuma elnöki tisztségét is betöltötte – ügyében a bukaresti táblabíróság...

Forrás: kitekinto.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

29 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbán több, mint 1 millió határon túlit szabadított az anyaországbeliek nyakára, akik között szép számmal vannak bűnözők, szekusok, besúgók... Szégyen és gyalázat!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rohács1926
@assassin: Mi lesz akkor, ha már nem jön pénz az EU-tól?
Csak nyűg lesz, mert a "függetlenségünket csorbítja".
rohács1926
@assassin: Bizonyára nem fogalmaztam egyértelműen
Nálam az EU-hoz való ragaszkodás nem csak az EU pénzéhez való ragaszkodást jelenti.
Jelenti a demokráciát és a mindenkori hatalom korrupció elleni harcát.
surdilloFUJT
@a@assassin: Nálam meg te vagy kizárva!Nem hiszem,hogy bármelyiknél egy pinaszőrszállal is jobb,vagy több vagy!!!
papa.49
El ne feledkezzünk a ,,hős ellenálló,, pispekről aki szintén secus volt, miközben uszított a rendszer ellen jelentgette fel azokat akik egyetértettek vele !!!
Ugye ez is csak párévvel később derült ki mikor kinyitották az ügynök aktákat !!!
NÁLUNK CSUTIGECI MIKOR NYITJÁTOK KI AZ AKTÁKAT ???
assassin
@surdilloFUJT: Hozzád meg ki szólt, intelligencia bajnoka? :-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.