A dél-balatoni vasútfelújításról van szó.

Meg vagyok lepődve azon, hogy ön azt állítja, hogy van olyan európai uniós projekt, ahol vállalkozóként, fővállalkozóként vagy alvállalkozóként az én családomból elindult volna valaki.

Ezt tavaly júniusban, egy brüsszeli sajtótájékoztatón mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Direkt36-nak, miután a tényfeltáró portál riportere szembesítette azzal, hogy a családja állami beruházásokból jut közpénzhez.

A kormányfő azzal érvelt, hogy ha a családjának cégei csak különböző termékek beszállítóiként vesznek részt állami projektekben, az szerinte nem gond.

Orbán Viktor most valami új dolgot tudott meg az apjáról?

Most azonban több hónapos pereskedés után megszerzett dokumentumok bizonyítják, hogy az egyik Orbán-cég alvállalkozóként vesz részt az egyik legnagyobb jelenleg zajló állami építkezésben, a dél-balatoni vasútfelújításban.

A Nehéz Kő Kft. nevű fuvarozó cég

közel 300 millió forinthoz

jut ebből a projektből.

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Beliczay László

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Egye fene, ha érdekelt lennék az ilyen bizniszekben, sokadik beszállítóként én is megelégednék ilyen piti összegecskékkel. Csak évente több és még több legyen...
De inkább nyugodtan szeretek aludni.
:D
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
Egye fene, ha érdekelt lennék az ilyen bizniszekben, sokadik beszállítóként én is megelégednék ilyen piti összegecskékkel. Csak évente több és még több legyen...
De inkább nyugodtan szeretek aludni.
:D
laja70
@papa.49: Csak a 2018-as választást...!
nezelodo
Bízom benne az öreg pártmunkás Orbánt mint sokadik alvállalkozót a sorban, talán a meló elvégzése után kifizetik.
bakegya
ZSIVÁNYOK!-loptak és lopnak ma is mint a patkányok-
Sámannus
Majd államosítjuk mi is a kőbányákat, oszt jó napot.
Eladott Ország
A miniszterek örökös elnökének, a világéletében politikából és közpénzekből élő Viktornak Győző nevű édes jó apja nem panaszkodhat: az EU-s és hazai költségvetési forrásokból finanszírozott gigaprojektek útjából nem sikerült igazán félreállnia , így most 1,2 milliárdnál (azaz 1200 millió) forintnál is több osztalék ütötte az ő tisztességes munkában megkérgesedett tenyerét. Pontosabban közel 1 milliárd,
-Dolomit Kft. (az Orbán família ennek csak 50%-os tulajdonosa): 2,2 milliárdos árbevétel, 410 millió adózott nyereség (19%-os profitráta) + az eredménytartalék terhére 90 millió = 500 millió osztalék.
-Gánt Kő és Tőzeg: 413 millió forintos árbevétel, 255 millió forint adózott nyereség (!) = 61 százalékos nyereséghányad; 2017 december végéig 730 milliós osztalékot (!) vesznek ki a cégből a milliárd körüli eredménytartalék terhére.
-Nehéz Kő Kft.: 872 milliós árbevétel, 11 milliós nyereség nullázódott, innen nem vettek ki osztalékot.
Az ország miniszterelnöke ugyanis nem arra kapott felhatalmazást, hogy az egész dinasztiáját a közpénzek csecsén hízlalja, hogy a köz bizalmát a sajátjai pofátlan, határt nem ismerő gazdagodására fordítsa, hogy a magánvagyonát a 29 év munka után nettó 111 ezer forintot kereső mentősök verejtékes adóforintjaiból harácsolja össze. Azért, hogy az őt gyerekkorában földön rugdosó apjának lépten-nyomon bizonyítsa, mekkora ember lett belőle.
szaboria1
Nem mer Ő szólni az apjának mert még most is lekeverne egy két taslit neki.
bencemacska
@nezelodo: ma, 09:05
Kivéve, ha az unoka veje a fővállalkozó!
Aki csak úgy megszokásból nem fizet!
bencemacska
OV apja mindig tudott alkalmazkodni az éppen regnáló rendszerhez!
Miért pont a fiáéhoz ne tudna!
Eladott Ország
@bencemacska: Orbán Viktor apja párttitkár volt az átkosban. Ez ma nem lehetne téma, senki, a Kedves Vezető sem tehet az apja esetleges bűneiről, csak a sajátjairól. Csak akkor ne tessék a parlamentben kiselőadást tartani például Schiffer András felmenőiről, mert az helyből gusztustalan, hát még így…
bencemacska
@Eladott Ország: ma, 10:39.
Nem is felel senki az apja tetteiért, de a neveltetése, és az előtte álló családi példa rányomja bélyegét a "működésére"!
Egy életre belerögzül az erősebb kutya elve!
A fiatalabb fiúkat nem verte állítólag, csak a VIKTOR-t!
Eladott Ország
@bencemacska: Ugyanaz a senki, akit vert az apja, aki híres focista szeretett volna lenni, de nem volt elég tehetséges és aki képtelen volt csapatban játszani. Én csak vezetni akarok, együtt focizni a többiekkel nem vagyok hajlandó. Én akarom irányítani az életeteket, a jövőtöket és én fogom megmondani a múltatokat is. Egy skizofrén sérült szerencsétlen egoista.
maszk
Igen, a mostanra már teljesen szétcsúszott Orbán a köztévéből, meg a kormányközeli sajtóból sosem tudta volna meg, hogy mit tudott meg.
Tanulság: Orbánnak többet kéne olvasgatnia a Propelleren - hogy megtudja, amit nem tud.
tudode
A papi jól kiszúrt azzal a GYERMEKÉVEL "is", akit nála jobban NEM ISMERT SENKI!
.
Mivel?
Azzal, hogy ELFOGADTA a KÖZPÉNZBŐL lopkovics bányát a nevelhetetlen fiától, akit AGYBA FŐBE VERT amiatt, mert lenyúlt egy szál tulipánt! Minek???
.
Tehát NEM ESIK MESSZE AZ ALMA A FÁJÁTÓL!
Zeta
Honnan lehetme még követ szállítani, kitől, melyik cégtől? Erről annak idején könyv is jelent meg!
Hogyan állították félre a konkurenciát?
bencemacska
@Zeta: ma, 14:03
Például így:
"Az Orbán-bányák milliárdos forgalma - Index Fórum
forum.index.hu › Politika, közélet › PoliDili › Az Orbán-bányák milliárdos forgalma

2010. ápr. 13. - 30 hozzászólás - ‎17 szerző
Tihanyi Péter: Felkerestem Székesfehérváron Zarándok János bányatulajdonost. Több órán keresztül beszélgettünk, amit mondott, hiheto volt és meggyozo. Szimpatikus ember benyomását keltette, de kemény vádakkal illette az Orbán családot. :))) /Zarándok ma már beszámíthatatlannak lett nyílvánítva."

Vagy talán ez az érthetőbb:

"Volt ott versenytárs is, Zarándok János nevű úr, azt szépen tönkre is tették az első viktoriánus kormány idején, hogy a papa beleülhessen a tutiban."
" Pedig mit tesz Isten, pont Zarándok János beszélte rá a volt párttitkárt, hogy vegye meg az első kőbányáját. Mert az öreg Orbán Győző még ahhoz is hülye volt, hogy a szabad rablásos privatizáció idején bevásárolja magát abba a cégbe ahol párttitkárként korábban dolgozott."

De talán Simicskát kellene megkérdezni, ő többet tud, de hallgat!
maszk
@nevemnick: Tesó, én tisztellek, de ezt elszúrtad!
Tudod, hogy tűnik?
Mintha neked csak az lenne a legnagyobb bajod, hogy nem te nyúlhatod le ezt a pénzt csalás, lopás útján.
Szerintem ezt gondold/fogalmazd újra.
nevemnick
@maszk: 15:19 ,,ha érdekelt lennék", - de mivel nem vagyok az, mivel hál Isten nem tartozom abba a körbe, és nincs is kőbányám, így rohadtul nem izgat a dolog. Különben ,,idegenként" meg szerintem nem érné meg a dolog, mert mint ahogy azokban a berkekben több esetben is előfordult, hogy mehetnék bíróságra a pénzemért.
Az utsó: meg nem én loptam el a manit, mert azt már előttem megtették.
Ennyi :D
maszk
@nevemnick: Azért furcsa az ilyen megfogalmazás, mert nem tudni, hogy igazából mit sajnálsz.
Én is normális vagyok (a látszat ellenére), de amikor olyan helyzetbe jutottam, hogy, beteggé tett.
Van ami nem természetes, és kiforgatja magából az embert.

Mi nem vitatkozunk igazából, csak átbeszéljük a dolgokat.
quadrocopter
Azannyát! Hát nem megint hazugságon fogták a soha nem hazudottat?

Így nyaljátok a Genyó szavait, ostoba birkák!
Borsodi
@quadrocopter: Hazugságon nem nehéz érni,azt viszont mikor mond igazat még ő se tudja.Hazugság,ígérgetés félelem keltés,minden szava.Nem vagyonos ember!
vadnarancs
Győző, Győző... A f.szért nem verted agyon ezt a taknyot pujakorában?
bakegya
@Sámannus: Az öreg orbán kibelezte már a kőbányákat amiket a vértes oldalában már csak óriási gödröket alkotva égtelenkedve mutogathatunk az idegenforgalomnak!-szemétégetőként már tovább hasznosította volna,de a falu leszavazta-fek is kapta a vizet az öreg!!!
papa.49
@bencemacska: A Zarándok Jánossal ezt töviről hegyire kibeszéltük, a csőd előtt, mikor már a villany is ki volt kötve a telepen ...
Sámannus
@bakegya: Egy bányaművelés igen kínálja magát ilyesmire. Bár a természet igen igényli hogy békén hagyják.Orbán trehánysága és tehetségtelensége fel sem fogja, hogy micsoda kárt okoznak ezzel. Ha rendezetlenül hagyják el a bányát, az mindig környezetkárosítással jár, mert akkor már azt hiszik ez a szokás.
Felénk a sokkal szegényebb vidéken már a bányákat olyan helyen üzemeltetik, ahol nincs szem előtt. A szeméttelepet pedig igen szigorú feltételekkel üzemeltetik, munkát adva a környék lakosainak. A régi tájat csúfító bányák megszűntek, és kezdi vissza foglalni a természet.
JAJMÁR
Nehéz lehet az eus-projekt bìrálók álma.
Nehéz döntések fekszik a gyomrukat.
Mert ràjuk... ha dől. és egyszer biztos.
Desischado
Ferenczi Krisztina: Narancsbőrben c könyve hasznos olvasmány az orbán maffia jogtalan meggazdagodásáról. Olvassátok el!
bakegya
@Sámannus: ez a család egyértelmű itt a Dunántúl közepének a lerablói-ha látná az ország lakói milyen fakinyírásokat végeztettek a Mészárossal közösben a Balaton körül,de még Zalában is már akkor igen csakkk elcsodálkozhatnának.nem elég nekik Fejér megye,ami éléskamrája volt az országnak.
evacica
Orbán amit kérdez az sem igaz! Hazudik mint a vízfolyás!Szégyen hogy Magyarországnak egy ilyen miniszterelnöke van!Birka ez a nép, hogy eltűri!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.