Németh Szilárd és a fideszes képviselők beváltották a fenyegetésüket.

Molnár Zsolt, a parlament Nemzetbiztonsági Bizottságának szocialista elnöke a múlt héten jelentette be, hogy összehívja a bizottságot, ahova Orbán Viktort is meghívják, hogy válaszoljon a "titokban befogadott" 1300 menekülttel és a "Soros-tervvel" kapcsolatos kérdésekre – írja a hvg.hu.

Kivonult a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság el sem kezdődött üléséről

A bizottság csütörtök reggel összeült, de Orbán Viktor nem ment el rá.

Molnár azt mondta, az állítólagos "Soros-terv" létezéséről eddig nem kaptak bizonyítékot senkitől, viszont a kormánytagok és Orbán maga is állandóan erre hivatkozik, ezért hívták meg a miniszterelnököt, de ő nem jelent meg. 

A fideszesek az ülés elején megjelentek, de Németh Szilárd alelnök az ülésen közölte, az LMP-s Szél Bernadett jelenléte miatt a Soros-terv megakadályozására vonatkozó dolgokat nem lehetne tárgyalni, ezért amíg Szél Bernadett ott van az ülésen, addig ők nem hajlandóak erről beszélni. Németh vezetésével ezután a fideszesek kivonultak az ülésről annak ellenére, hogy Molnár felhívta a figyelmüket arra, hogy egyébként is nyílt ülést tartottak volna, vagyis nem csak Szél tudomására jutott volna, hogy ott miről van szó, hanem mindenkinek.

A nemzetbiztonsági bizottság a fideszesek nélkül határozatképtelen.

Molnár az ülés lezárásaként közölte, abszurd volt a Fidesz kérése, hogy egy egyébként nyílt ülésről tiltsák ki Szél Bernadettet, de a zárt ülésről sem tilthatták volna ki őt.

Molnár azt is mondta, ha a kormány nem hajlandó reagálni, akkor most magának Soros Györgynek küldenek egy levelet, amelyben tájékoztatást kérnek tőle arról, hogy tényleg van-e Soros-terv.

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Illyés Tibor

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nevemnick
Jobb lenne ha inkább meghívnák Sorost is a következőre, és szembeállítanák az igazságot a hazugságokkal.
(Eddig az izék kivonulásával csak az utóbbit bizonyítják.)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
Ezt kell most nagyon gyorsan végig vinni, ezzel lehet lebőgetni a csutigeci bandáját !!!
magyarbakancs
"Kivonult a Fidesz a nemzetbiztonsági bizottság el sem kezdődött üléséről"

Miért mit vártál?
Majd elmegy, és magyarázkodik?A Fidesz maga a NEMZETI HAZUGSÁG GYÁR.
Elmebeteg vezető ,és tartja egyben ezt a pártot.
Közel 30 év alatt nem akad egyetlen egy kihívója Orbánnak a párton belül?
Kikkel és milyen háttérrel, emberekkel veszi körül magát?
Olyanokkal kiket lehet zsarolni?
Mert csak így maradhat hatalmon?
nevemnick
Jobb lenne ha inkább meghívnák Sorost is a következőre, és szembeállítanák az igazságot a hazugságokkal.
(Eddig az izék kivonulásával csak az utóbbit bizonyítják.)
Nessy
Ebben komoly gyakorlata van a fidesznek. 2006-2010 között naponta sokszor vonultak ki - be a parlamenti ülésterembe!
Csak a fizetésért tartották már akkor is a markukat! És beszéltek az "ellenzék jogairól"! Na, ezeket a jogokat mára teljesen elfeledték!
Cinikus, paranoiás, hatalommániás, pénzéhes társaság, élükön szeretett főnökükkel.
sokanvagyunk
Németh Szilárd alelnök kivezettette a fideszeseket az ülésről!
justhpeter
Cirkusz ez az egész parlament. Egy idióta porondmesterrel.
Madácsi Pali
Magasról tojnak a nemzetbiztonságra vagy tiszában vannak véle, hogy semmilyen veszély nem fenyegeti. A hatályos törvényeken viszont most is nagyvonalúan léptek át!
namihami
Most képzeljétek el a bizottság fideszes tagjaink szellemi képességét, ha a vezetőjüknek egy Rezsububust neveztek ki. Ez a főnök? Akkor milyen lehet a többi?
papa.49
@bencemacska: Ez a kép annyira jó, hogy elmentve a saját tárba,hogy ha kell előlehessen venni !!!
evacica
Felháborító amit a fidesz megenged magnak! Ha nem tudnák őnekik a népet kéne szolgálni és nem uralkodni rajtuk! Ez a Rezsiszilárd meg egyenesen elviselhetetlen, csak úgy virít a képén a fene nagy értelem és intelligencia na szóval ez a fidesz egyik fene nagy vezetője!Szép csapat, rá aztán igazán lehet mondani, ha nem szóltál volna bölcs maradtál volna! Cirkusz az egész parlament!
terlasz
Háttéralkut gyanítok Börnike és a fidesz között.
kereső
Mekkora átverés,és szemfényvesztés az egész!
simmering73
És ilyen patkányok kezében a haza sorsa!
kereső
Mi,az a hatalmas ,talán az egész ország létét megrengető gazdasági ellehetetlenitést jelentő lépés,amire készülnek, amiről ilyen vehemensen kell elterelni a figyelmet? Ehhez az asszisztencia is megvan.Mire készülnek?
kokopelli
@simmering73: sajnos a magyarok választották a szemeteket,ergo
nekik is kell kisöpörni,és szellőztetni is!Lehet,hogy a ß@rszag egy ideig
megmarad,de az a kezdet!
(..mi az? ...a szilárd arccal lefelé úszik a parlament előtt a Dunán?
..igen ! Jó kezdet! )
kereső
A pénzvilág komoly kockázatként tekint arra az új helyzetre, hogy a nemzeti nagytőkések terjeszkedését az utóbbi években kereskedelmi és állami (Eximbank) hitelek finanszírozzák. Az Átlátszó forrásai szerint az állami munkák elapadása maga lenne a krach, márpedig ehhez még kormányváltás sem kell, elegendő egy erősebb G-nap, vagy egy mérsékelt világgazdasági sokkhatás. A bankközi kamatok pár százalékos emelkedése milliárdos plusztétel évente a törlesztésben.

Az Átlátszó által megkérdezett legborúlátóbb bankember szerint ezzel a túltolt kvázi-piaci hitelezéssel a magyar bankrendszer el is vesztette bankrendszer-jellegét, a csőd kódolva van, csak az ideje kérdéses. A legóvatosabb becsléssel számolva is csaknem 130 milliárd forint hitelt számoltak össze, a kölcsönöket 2014 után kapták a nemzeti tőkések céges érdekeltségei.

A lap forrásai elsősorban a közelmúltban oligarcha-közelbe került kereskedelmi pénzintézetek esetleges későbbi nehéz napjaitól tartanak. Ilyennek mondható a Mészáros befolyási körébe tartozó MKB, a szintén Mészáros-kötődésekkel rendelkező Takarékbank és B3 Takarékszövetkezet, a hozzájuk kötődő, valahai Spéder-fellegvár FHB, illetve a Matolcsy-rokonság kisbankja, az NHB.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.