Évenkénti egyszeri, az átlagnyugdíjnak megfelelő mintegy 120 ezer forintos juttatást ígér a nyugdíjasoknak Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd közös miniszterelnök-jelöltje.

Karácsony Gergely 120 ezer forintos 13. havi nyugdíjat ígér
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

Az ellenzéki politikus csütörtökön, az Országos Nyugdíjas Parlament Országházban tartott második ülésén úgy fogalmazott, a magyar baloldal nem tud nem beszélni a tizenharmadik havi nyugdíjról, ami jó eszköz lehet egy igazságosabb nyugdíjrendszer felé.

Karácsony Gergely szerint az átlagnyugdíjnak megfelelő összegű tizenharmadik havi nyugdíj egyszerre lehet képes felfelé húzni az alacsonyabb nyugdíjjal rendelkezők bevételét, valamint szolidaritást ébreszteni az ennél magasabb időskori illetményt kapókban.

Szólt arról is, hogy a nyugdíjemelések számításakor az infláció mellett a bérnövekedéseket is figyelembe kell venni, emellett lehetővé kell tenni a nyugdíj melletti munkavégzést, és vissza kell állítani a korkedvezményes nyugdíjazás lehetőségét.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@Shikari: Csak két stadion építést főleg IV. rendű együttesnek nem építenek és már meg is van rá a pénz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kukac50
Októberbe adják akkor nem fagynak meg az emberek! Tudnak tüzelőt venni
kereső
Csak csinján az igérgetésekkel.Volt már egy miniszterelnök-jelölt,aki betartotta az igéreteit,és meg is valósitotta a 2x100 napos programjában.Lett is belőle egy bődületes költségvetési hiány,és hitelfelvétel?amit még tetézett az orbántól örökölt kötelezettségvállalások teljesitése.Akkor sem tudták,mint ahogy most mégúgysem tudható,hogy milyen büdzsét hagy hátra orbán,és milyen kötelezettségvállalásokkal van tele a nem publikus költségvetés.
Béla333
A mai Soros nyilatkozat után emelni kellene a tétet: legalább 240 ezer Ft-ra!
kereső
A pénzvilág komoly kockázatként tekint arra az új helyzetre, hogy a nemzeti nagytőkések terjeszkedését az utóbbi években kereskedelmi és állami (Eximbank) hitelek finanszírozzák. Az Átlátszó forrásai szerint az állami munkák elapadása maga lenne a krach, márpedig ehhez még kormányváltás sem kell, elegendő egy erősebb G-nap, vagy egy mérsékelt világgazdasági sokkhatás. A bankközi kamatok pár százalékos emelkedése milliárdos plusztétel évente a törlesztésben.

Az Átlátszó által megkérdezett legborúlátóbb bankember szerint ezzel a túltolt kvázi-piaci hitelezéssel a magyar bankrendszer el is vesztette bankrendszer-jellegét, a csőd kódolva van, csak az ideje kérdéses. A legóvatosabb becsléssel számolva is csaknem 130 milliárd forint hitelt számoltak össze, a kölcsönöket 2014 után kapták a nemzeti tőkések céges érdekeltségei.

A lap forrásai elsősorban a közelmúltban oligarcha-közelbe került kereskedelmi pénzintézetek esetleges későbbi nehéz napjaitól tartanak. Ilyennek mondható a Mészáros befolyási körébe tartozó MKB, a szintén Mészáros-kötődésekkel rendelkező Takarékbank és B3 Takarékszövetkezet, a hozzájuk kötődő, valahai Spéder-fellegvár FHB, illetve a Matolcsy-rokonság kisbankja, az NHB.

van még...
division
Megint mennek az ígérgetések, középpontban ismét a nyugdíjasok:-))
relatív
A választások elötti ' ígérgetések ' nem mindegyike valótlan, megalapozatlan.

Egy ismert éves költségvetés - amennyiben nem várható hátrányos külső-, vagy belső-, a rentábilást zavaró tényező - egy megfelelő átcsoportosítással teljesíthető IS !

Amennyiben 2002 után el került volna a világazdasági válság, akkor a teljesített ígéreteknek sem lett volna olyan hatásuk mint ami bekövetkezett.

A kapitalista termelési rendszerben persze a hosszak, és a besszek bármikor bekövetkeznek, így azok nem váratlanok, de egy olyan gazdaság melyet annyira mélyre tettek az okoskodó rendszerváltók bizony nagyobb meggondoltságot igényel, mint egy működő és a változásokra számító, kellő tartalékokkal rendelkező rendszer.

Manapság van ellentmondás a gazdaságunk teljesítőképessége és a meggondolatlan pénzszórás közt, ami határtalan módon nyitotta a kevés gazdagodó, és a hatalmas szegényedő réteg közti ollót.

Egy választás után mindenképpen - ha szerény mértékben IS - ezt az ellentmondást gfel kell oldani, ami esetleg még jogi lépéseket IS jelenthet.

A magyar költségvetést mindenképpen kiegyenlítettebbé kell tenni, mert az elszegényedés a nemzet széttagolásának irányába indult, részben a fiatalság hazánkat elhagyni szándékozó jelzése, részint az elfolytott, de egyre erősödő elégedetlenség kitörése miatt.

Nem lehet egy országot-, családot-, barátságot ennyire két részre szakítani egy államon belül megtorlás nélkül ! .

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.