Szigetszentmiklóson a Kavicsos-tóban álló egyik szigeten gyulladt ki egy hétvégi ház csütörtök hajnalban, a tűz a szomszédos házakra is átterjedt. Az oltást nehezítette, hogy a tűzoltóknak minden felszerelést csónakon kellett a helyszínre szállítania.

A katasztrófavédelem közleménye szerint még csütörtök hajnalban gyulladt ki egy 100 négyzetméteres hétvégi ház Szigetszentmiklóson a Kavicsos-tó egyik szigetén. 

Szigeten kapott lángra egy ház, a tűzoltók csónakkal jutottak a helyszínre – fotók

Fotó: Facebook/Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság/Csontos Ferenc Zoltán tű. főtörzsőrmester

A tűz még azelőtt átterjedt az épület mellett álló két másik házra is, hogy az esethez kiérkeztek volna nagy erőkkel a fővárosi és Pest megyei hivatásos tűzoltók. 

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Lángba borult egy száz négyzetméteres hétvégi ház csütörtök hajnalban a szigetszentmiklósi Kavicsos-tó egyik szigetén, majd a tűz – az esethez nagy erőkkel indult fővárosi és a Pest megyei hivatásos...

A lángok továbbterjedését, valamint a tűz oltását a rajok két vízsugárral oldották meg. Az oltási munkálatokat nehezítette, hogy a tűzoltóknak csónakokon kellett a szigetre átszállítani az oltáshoz szükséges felszereléseket. Az eset során senki nem sérült meg, de az elsőnek kigyulladt ház szinte teljesen megsemmisült a tűzben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.