Balog Zoltán Münchenben beszélt arról a magyarországi németek elűzetésének emléknapján, hogy reneszánszát éli Magyarországon a német kultúra.  

Reneszánszát éli a német nemzetiségi kultúra Magyarországon – emelte ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere csütörtökön Münchenben a magyarországi németek elhurcolásának és elűzetésének emléknapja alkalmából elmondott beszédében.

Balog: reneszánszát éli a német kultúra Magyarországon

Fotó: Emberi Erőforrások Minisztériuma/Bartos Gyula

A miniszter hangsúlyozta, hogy a megemlékezés az elűzött németekről "kötelesség", és "ha nagyobb figyelmet szentelünk sorsuknak, jobban megértjük egymást, jobban megértjük, hogy mi magyarok, mi németek, mi európaiak összetartozunk".

Balog Zoltán hozzátette: a Bajorországba és más nyugati német tartományokba menekült magyarországi németek sorsa megmutatja, hogy Európa nyugati részének nagyon is van köze a kelet-közép-európai térség 1945 utáni múltjának feldolgozásához.

Johannes Hintersberger, a bajor munkaügyi, szociális, családügyi és integrációs minisztérium államtitkára beszédében példamutatónak és tiszteletre méltónak nevezte, hogy Magyarországon bevezették a német nemzetiségűek elhurcolásának és elűzetésének emléknapját.

(MTI)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Ha ezt Petőfi hallaná elvágná Balog nyakát.
quadrocopter
Ó, hát a lopás nem éppen német kultúra, Pösze Paraszt!
papa.49
Ez most miért jutott abba parányi, csak mikroszkóp alatt látható egyetlen agysejtedbe, mert éppen Németországban dumálsz ???
Ha valaki az angol-szász kultúrát részesítené előnybe akkor az már FÚJJ ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.