A héten ismét botrányt kavart, hogy az illiberális (magyarul a szabadságot korlátozó) államot építő párt és holdudvara módszeresen próbálja népszerűsíteni Horthy Miklóst. Ezért most ismét aktuális az, amit először majdnem hat éve írtam meg: szerintem Horthy volt a magyar történelemben legnagyobb hazaáruló.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

peterkelemen
Orbánnál nincs nagyobb hazaáruló. Orbán Horthyn is túlteljesített.
Csizmás Kond
Hazaáruló az a ki elárulja azt...ma is... és a tegnap is az volt...akik mindenképp a behódolást az alárendeltséget szorgalmazzák.
magyarbakancs
A Magyar jobb oldal maga a hazaárulás.
Mivel mindig nemzeti érdekre hivatkozik ami aszt jelenti ,hogy a saját politikai hold udvara gyarapodik.
advocat
Igen. Horthy idejében is szép számmal jelentek meg díszmagyarban akik árultak. Ezt, azt. És vitéz nagybányai meg eltűrte! És egyébként is az első zsidó törvényt is ő hozta ( numerus clausus - jóval Dolfi előtt) Szóval?
Csizmás Kond
@advocat: Tanulni sohasem késő...
" Horthy kormányzóvá választása után visszavonult a mindennapi politikai életből.[40] Elsőként Teleki Pált tette meg miniszterelnökké, aki megkezdte a helyzet konszolidálását. A különítmények nagy részét feloszlatta (nem egyszer katonai akció keretében számolta fel központjaikat). Nagyatádi Szabó István kisgazda földművelésügyi miniszter földreformot hirdetett. A reform érintetlenül hagyta a nagybirtokokat, azonban körülbelül 2 millió embert földhöz juttatott (1920. évi XXXVI. törvénycikk[41]). Ez többnyire 1–5 holdas birtokot jelentett.[39] Az országtól elcsatolt területekről hazánkba menekülő értelmiségiek tízezreit munkához kívánta juttatni,[42] ezért fogadtatta el az országgyűléssel a numerus clausus („zárt szám”) törvényt, aminek értelmében a nemzetiségek csak etnikai arányuknak megfelelően nyerhettek felvételt felsőoktatási intézményekbe (a tudományegyetemekre, a műegyetemre, a budapesti egyetemi közgazdaságtudományi karra és a jogakadémiákra, 1920. évi XXV. törvénycikk 3.§).[4"
peterkelemen
"A kommunizmus tragédia, de az igazi ellenfél mindig a „nemzeti” jelmezbe öltöztetett képmutató kapzsi jobboldali." (Márai Sándor)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.