A kárpátaljai kormányzó szerint két hete kifogytak az oltóanyagból, és hiába kértek az ukrán tárcától, nem kaptak. A kanyarós betegek száma viszont egyre nő, van olyan járás, ahol járványszünetet rendeltek el az iskolákban és óvodákban.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Az ember sajnálja a gyerekeket, hiszen mégiscsak gyerekek. De, ha jók az értesüléseim, azért mégis egy másik ország állampolgárai. Az ott élők oda adóznak, TB-znek, ergo annak az országnak kéne a fenti dolgokat biztosítani a részükre.
A környékbeli országok ""magyarjai"" és nemmagyarjai már tökéletes jóhülyének néznek minket, akik csak úgy lapátoljuk a pénzt olyan helyekre, amikhez nekünk, anyagilag, tulajdonképpen semmi közünk nem lenne. Az ottani hatóságok pedig a hasukat fogják a röhögéstől, hogy van egy marha államvezetés, aki számolatlanul adja nekik a pénzt.
Persze, tudom, a voksokért mindent. És ha az a minden még nem is a Vezérünk pénze, hanem a mi adónk, akkor pláne mibe van az neki, nekik.
csipetke
Már nem is tudjuk nyomonkövetni,hogy a magyar kormány a környező országokban széles nyelvcsapásokkal szerez újabb szavazatokat.Nagyon sajnálom a gyerekeket,de nekik is van kormányuk,oldják meg.Nálunk nyakig van sz@rban az egészségügy,fertőtlenítőre sincs pénz,de Orbán adakozik,jótékonykodik mindenfelé,mintha a sajátját osztogatná.Semmi sem számít,csak jöjjenek a szavazatok...
csipetke
Ja,és a magyar rászoruló gyerekeknek nem akar Orbán némi humanitárius segélyt nyújtani?Pl az agyhártyagyulladás elleni oltást a legtöbben nem tudják megfizetni,mert a három oltásból álló sorozat több mint 100 ezer ft.Ők reménykednek,hogy a gyerek ne kapja el.
micfild
@namihami: Azért ez picit más..
Igaz nálunk oltják a kicsiket kanyaró ellen.. 14 hónaposan kapják meg a kanyaró elleni oltást
De a kisebbek nem védettek..
Az oltás hatása is idővel csökken..
na-- most képzeld el, hogy a járvány nem ismeri az országhatárt..
A többit nem ragozom.
Inkább adjuk oda ami szükséges minthogy itt is kitörjön egy járvány..
Nem nem az oltott gyerekek betegednének meg.. hanem a kisebbek és azok akiknek valami miatt már gyengébb az immunrendszerük.. idősek vagy valamilyen betegségben szenvedők.
Ugye így már más

Viszont az oltásellenesek fejét szívesen beleverném valamibe ami kemény és rücskös.
namihami
@micfild: Ettől még az a véleményem nem változik, hogy a határontúli állampolgárok egészségügyi ellátása nem a mi anyagi kötelességünk kéne, hogy legyen.
Kérjenek a határon oltási bizonyítványt a fertőző korosztályok tagjaitól. Például sok országban csak a megfelelő védőoltások megléte esetén engedik be a belépni szándékozókat.
A feladat adott...
namihami
@micfild: És még annyit: ha már mindenáron védőoltás, akkor inkább a határonbelüli kislányok HPV elleni vakcináját. Cirka 120.000 forintba kerül. És ezek a lányok mégiscsak a taccsvonal innenső oldalán állnak.
micfild
@namihami: Még ha fizetnének sem oltanám be a lányaimat HPV elleni vakcinával.

A határon akkor mindenkitől kéne kérni oltási bizonyitványt..
pl a tied megvan még?? Az enyém valahol mélyen elásva... + az én korosztályom nem is kapott kanyaró elleni oltást..
éppen ezért elkaphatom a betegséget és fertőzhetek is. Rám kevésbé veszélyes ..
de az idősekre és a kisbabákra nagyon is.
KItől kéne kérni oltási bizonyitványt?
csipetke
@namihami: Úgy tudom,hogy ezt a hetedikes lányok ingyen kapják.(kivételesen9

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.