Az egész országra kiterjedő „Hősképzést” indít az Országos Mentőszolgálat. Mostantól kezdve az életmentéshez kedvet és bátorságot érző laikusok minden hónapban ingyenes újraélesztés oktatáson, gyakorláson vehetnek részt az OMSZ megyeszékhelyi mentőállomásain.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cikicakk55
Hát nekem erről a hősképzésről eszembe jutott,hogy egyben önvédelmi oktatást is kéne tartani.
Kb 6-7 éve jöttem haza felé a városból kerékpárral,mikor az árokba csúszva egy férfire lettem figyelmes Már szürkült,de tavasz volt,tehát olyan 6 óra körül lehetett. Leszálltam a kerékpárról és oda mentem a férfihoz.Alkoholszagot nem éreztem rajta.Viszont a lila száj, a lila körmök, a krém színű bőr,ami nemizzadtság volt,inkább csak beborította az arcát és ameddig szabadon láttam a testrészét. Egyből tudtam,hogy infarktus(33 évig ápolónő voltam) amennyire tudtam,meglazítottam a ruháját és megkezdtem a szívmasszást.Minden 6 pumpálás után befúvás.Kb 2 perce csinálhattam,mikor megjelent egy nő és zokogva mondta,hogy a férje.Kérdeztem,hogy hívtak -e mentőt.Nálam nem volt telefon.Egy autós is megállt és akkor már páran álldogáltak ott,de senki nem segített,csak Jajgattak,meg sopánkodtak.Mivel a mellkompresszióval nem tudtam pulzust előcsalogatni,így nem maradt más hátra,mint,hogy összezárt ököllel egy nagyon csaptam a férfi szegycsontjára.Ne felejtsük el,kb 55 éves,nem bika erős nő voltam.Ezt meglátva az beteg felesége,mivel félig az árokban voltunk,egy hatalmasat rúgott belém.Azt már a kórházban tudtam meg,hogy a férfi életbe maradt és épp annak köszönhette,hogy azt az ütést rá mértem,na és közben pont oda értek a mentők,mivel én addigra ki lettem vonva a forgalomból.A végeredmény.A kerékpáromat ellopták,,két helyen eltört az orrcsontom. Nem kívántam feljelentést tenni.Aki nem ismeri ezeket a dolgokat,könnyen félre értheti azt az ütést.
cikicakk55
Ja még annyit,hogy aceton szaga sem volt,így a cukrot is kizártam

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.