Rádi Antónia, oknyomozó újságíróval készített interjút a közelmúltban a Klubrádió. Az újságíró hosszú évek óta folytat küzdelmet a mindent behálózó korrupció ellen. A Nemzeti Együttműködés Rendszerének igazi vívmánya az, hogy nincs egy tényleges ügyészség, amely a kétes ügyekben eljárna.

Forrás: varosikurir.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Polt? Egy erkölcsi, szakmai és bűnözői fertő - két lábon!

Kaya Ibrahimtól László Petráig
A “cukor és korbács” légkörében hozott határozatokról kezdetektől, Polt első legfőbb ügyészi ciklusa óta közbeszéd tárgya a politikai elfogultság.

Elsőként a Kaya Ibrahim, illetve Josip Tot-féle Fidesz-közeli cégek eltüntetésének sztoriját kell megemlíteni, amelyben a hatóságok nem tisztázták a társaságokat egy nap alatt eladó Schlecht Csaba (a G-nap óta a Lánchíd Rádió főszerkesztője) szerepét. Ezzel kapcsolatban 2001-ben Polt Péter úgy nyilatkozott, hogy az ügyészség alkotmányos kötelesség teljesítette, amikor kellő bizonyíték hiányában nem emelt vádat.

A 2016-os ingerküszöbbel személve megmosolyagtatóan kisstílű eset azért lehetett mégis különösen kínos az első Orbán-kormánynak, mert a tucatnyi, utóbb “kölcsönvett” útlevelek segítségével elvermelt, ide-oda tartozó cégecske mind Simicska Lajos birodalmának része volt valaha. Simicska pedig ekkor élte befolyása csúcsát: az adóhatóság elnökének nevezte ki kisdiákkori barátja, Orbán Viktor Járai Zsigmond akkori pénzügyminiszter.

Ráadásul akadt közöttük igazi ősfideszes vállalkozás is. A pompásan csengő nevű, milliárdokkal tömött kormányagytröszt Századvég elődének tekinthető a jogász szakkollégiumi folyóiratot, a Századvéget kezdetben megjelentető Centum Kft. – olyan illusztris cégalapítókkal, mint például Orbán Viktor, Kövér László, Stumpf István.

Ahogy a többi cég, a Centum is végigjárta a Simicska > Schlecht > Kaya Ibrahim technológiai sort. Míg azonban a máig ködös hasznosságú mikrovállalkozások kevésbé, a politikai sztárok egykori Centumja nagyon is alkalmas volt – az MSZP-SZDSZ akkor még friss Tocsik-botránya után – a Fidesz szappanszagúan tiszta imázsának ledöntésére.
quadrocopter
Kaya Ibrahim sztorija ügyészciklusokon átívelő: a botrány 1998-ban pattant ki a Népszabadság közlése nyomán, akkor Polt előde, Györgyi Kálmán vezette az ügyészséget, amelyik nem nyomozott (“sajtóértesülések alapján dehogy” – a szokásos érv alapján). Mivel azonban a hullámok nem ültek el, a rendőrség már a polti érában gyanúsította meg Schletchet, hogy nem sokkal később meg is szüntesse a nyomozást.

Ügyek a kukában, 2000-2016
A 2002-es kormányváltás után az egyik első komoly próba a Millenáris Kht. körüli botránysorozat felgöngyölítése lett volna. A Millenárishoz és beszállítóihoz az 1998-2002-es kormányciklus egyik emblematikus nyúlása kötődik, országimázs-mutyi munkacímen.

A felelősségre vonásból azonban semmi nem lett, mert 2003 nyarán a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény hiányában megszüntette a Millenáris ügyeiben indult eljárást. Hasonló sorsra jutott az országimázs-ügyben indult valamennyi nyomozás: a Miniszterelnökséghez tartozó Országimázs Központ, a Mert 2000 Rt. és a Happy End Kft. felelős vezetői ellen egymilliárd forintos vagyoni hátrányt okozó hűtlen, illetve hanyag kezelés alapos gyanúja miatt indult eljárások.

A Népszabadság 2003-ban készített egy összesítést, amelyben a Polt-éra addigi ügyeit vizsgálta meg. A cikkben az szerepelt, hogy közpénzek törvénytelen felhasználásának gyanúja miatt 49 feljelentés érkezett a hatóságokhoz. Ezek közül 17 feljelentést egyáltalán nem találtak megalapozottnak.

Így a Fővárosi Főügyészség semmilyen bűntettre utaló nyomot nem talált akkor sem, amikor kiderült: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal szerint több mint 20 milliárd forintos kár érte az államot, amikor az ÁPV Rt. térítésmentesen adott át 12 agrárcéget a Magyar Fejlesztési Banknak. Az állami MFB utóbb privatizálta őket az akkori sztároligachák közelébe (“piszkos tizenkettő”).

Az MFB 2001-es 445,5 millió euró kötvény-kibocsátásáról sem találta úgy a Polt Péter vezette szervezet, hogy vesztséget okozott volna az országnak.

Az ügyészség nagyot ment a...
quadrocopter
Az ügyészség nagyot ment a Magyar Televízió Rt. volt elnöke, Szabó László Zsolt ellen hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt folytatott nyomozás során is: az eljárást azért szüntette meg, mert szerinte az MTV-nek veszteséget okozó kiadásokat az úgynevezett megrendelő típusú televíziózás indokolta.

Nem találta az ügyészség aggályosnak azt sem, hogy a Nemzeti Autópálya Rt.-nél elárulták bizonyos személyeknek a tervezett útépítések nyomvonalát, ami alapján az érintettek a megjelölt területeken olcsón földeket vásárolhattak, és azokat a beruházások megkezdésekor haszonnal eladhatták.

„A haszon elérésének módja még akkor is közömbös, ha közpénzről van szó” – ezt az ügyészség a stadion-beléptető kapukkal kapcsolatos, hűtlen kezelés gyanúja miatt indult eljárásban írta le még 2003-ban. A rendőrség az ügyészség utasítására szüntette meg az eljárást 2003 júniusában. A 4,5 milliárdos ügyletről a végső döntést Deutsch Tamás, az első Orbán-kormány sportminisztere hozta.

Van még, itt link:
atlatszo.hu/2016/09/19/gyulnek-a-csontvazak-polt-peter-szekrenyeben-igy-zullott-az-ugyeszseg-a-politika-kiszolgalojava/

Oszt' jó napot!
tudode
Kilóg a dakotaló minden lába, hiszen NYOMÓS INDOKA van annak, hogy
.
-------- Magyarország ellenzi, 20 tagállam támogatja az Európai Ügyészség létrehozását
444.hu/2017/09/28/magyarorszag-ellenzi-20-tagallam-tamogatja-az-europai-ugyeszseg-letrehozasat
.
Reszkethetnek attól, ha áprilisban mégis TÚROS BUKTÁT kapnak a választóktól, mert a három év múlva működésbe lép az a határokon átnyúló korrupciós és csalási bűnesetek felgöngyölítését végző Európai Ügyészség!!!
.
Ettől ez EU intézménytől való távolmaradás BEÉR EGY "vaskos" VALLOMÁSSAL!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.