Kizárta az MSZP tagjai közül a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választáson függetlenként induló Hernádi Gyulát, mert a párt által támogatott jelölt ellenében indult a posztért – közölte a párt helyi szervezete szombaton az MTI-t.

Kizárták az MSZP-ből a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztért függetlenként induló Hernádi Gyulát
Fotó: Hernádi Gyula/Facebook

A közlemény szerint Hernádi Gyula kizárásáról az MSZP alapszabálya alapján döntöttek: e szerint a tagsági viszony megszűnik, ha valaki egy választáson a párt által állított vagy támogatott jelölttel szemben önkényesen más szervezet jelöltjeként vagy függetlenként indul.

Hódmezővásárhelyen Almási István (Fidesz-KDNP) polgármester halála miatt kellett időközi választást kiírni. A február 25-i voksoláson a Fidesz és a KDNP jelöltjeként Hegedűs Zoltán jelenlegi alpolgármester, független jelöltként pedig Hernádi Gyula orvos és Márki-Zay Péter közgazdász indul.

Az ellenzéki pártok – köztük az MSZP is – azt kérték szimpatizánsaiktól, hogy Márki-Zay Pétert támogassák a választáson. Bemutatkozó sajtótájékoztatóján a jelölt azt mondta, indulásának szigorú feltétele volt, hogy más jelöltet ne indítsanak ellene az ellenzéki pártok.

A magát konzervatív, keresztény embernek valló közgazdász a legfontosabb feladatnak Hódmezővásárhelyen a munkahelyteremtést nevezte.

Hernádi Gyula az MTI-nek indulását azzal indokolta: egy megyei jogú városban tarthatatlan, hogy a baloldalnak ne legyen jelöltje. A felmérések szerint a hódmezővásárhelyiek harmada baloldali elkötelezettségű – hangsúlyozta.

Hozzátette: sokáig várt a döntéssel, de úgy gondolja, nem lehet cserbenhagyni ezeket a szavazókat.

Hernádi Gyula 2002-től 2010-ig képviselőként dolgozott a hódmezővásárhelyi közgyűlésben. A 2002-es önkormányzati választásokon az MSZP, az SZDSZ, a Centrum, a Munkáspárt és egy civil szervezet, majd 2006-ban az MSZP és egy civil szervezet jelöltjeként indult a polgármesteri posztért.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Szili-effektus! Ismét kémet vásároltak a Genyóék?
cikicakk55
Nekem Hernádi, mint ember,vagy úgy is írhatnám mint orvos 1977- ben vesztette el a szimpátiámat. Abban az időben még nem volt divat a fogadott orvos. Persze volt olyan is de nem sok. Én este fél 6- kor kerültem be a szülészetre. Ő volt az ügyeletes orvos. Akkor láttam mikor bekerültem. Egész éjjel a szülőágyon feküdtem sötétben,mert egyedül voltam,más nő nem azült. Hajnal felé 5 óra körül a szülésznő mwgvizsgált. Azt mondta,hogy ha így halad,akkor talán estére lesz baba. Hernádit másodjára délelőtt 9 óra körül láttam a nagyvizitnél. Meg aem vizsgált. Elmondta a főorvosnak,hogy a fájások ellenére sem tágulok. Ezzel elment. 10 óra körül jött harmadszor. Bejelentette,hogy burkot repeszt és oxitocint( méhösszehúzó) infúziót ad. 5 prc alatt megcsinálta,majd eltünt. 11- kor már fájás szünet nélkül olyan görcseim voltam,hogy csak ordítani tudtam,pedig elég magas a fájdalom küszöböm. Negyed 1- kor már beleunt a szülésznő az ordítozásomba és megvizsgált. Nem mondott semmit,csak eltűnt. Egy perc múlva Hernádin kívül minden orvos ott termett és ordítottak rám,hogy nyomjak. Én minden nyomásnál elvesztettem az eszméletem,mert 2 orvos is a hasamra feküdt és nyomták ki belőlem a gyereket. Így ami erőt én adtam a gyomromtól vissza azállt,ezért vesztettem el az eszméletem. Hernádi az utolsó nyomás előtti pillanatban jelent meg. Azt még halootam,hogy az akkori főorvos rákiabált,hogy " hol voltál? Mit csináltál? Aztán megint se kép se hang. 1977.07.12:20- kor született meg a fiam ,Gábor. Én ápolónő voltam,sok szülést láttam,de ilyen orvost egyet sem. Olyan unott és embertelen volt,hogy az már kegyetlen volt még látni is.
cikicakk55
Eddig az előzmény milyen is volt az mikor megismertem ezt az embert. Soha többé nem mentem el hozzá. Még a 6 hetes ellenőrzésre is másik orvoshoz mentem. Aztán 20 év múlva megtudtam,hogy Polgármesteri választáson indul a Városban.Akkor se szavaztam volna rá,ha MSZP párti lettem volna. Én már a gengszterváltás után is a bizonytalanok közt voltam,mert nekem semmi bajom nem volt a Kádár rendszerrel,de úgy voltam vele,hogy akkor 34 évesen én nem értek hozzá,biztos kell ez hiaz egy egész ország akarja. Hernádit viszont nem értettem. Mivel ugyan abban a kórházban dolgoztam,így tudtam,hogy sok nő panaszkodott rá. Figyelmetlen,azórakozott,feledékeny és mogorva ember hírében áltt.
cikicakk55
Nem értettem miért akar még politikával is foglalkozni,mikor a szakmájában is gyengén teljesített. A szülésem után megtudtam,hogy előtte egy héttel hagyta el a menyasszonya és biztos azért volt akkor olyan érdektelen velem szemben,amit két év múlva a fejemhez is vágott. " Miért nem szóltál,hogy itt dolgozol? Kérdeztem is tőle,hogy akkor nálad csak a nővérek szüljenek,hogy emberszámba vedd őket?" Lényeg,hogy a mai napig is dolgozik,bár úgy tudom csak a privát betegei szülését és műtéteit vállalja,de egy ilyen embernek,aki nem tudja a munkáját a magánéletétől elvonatkoztatni,hogy akar még egy város vezetésével is járó gondokat is a nyakába venni. A városi tévében ugyan is azt nyilatkozta,hogy a szülész- Nőgyógyász azakmát amwddig csak teheti nem hagyja ott. Pedig sok nő jobban járna.
wagabund
..."Kizárták az MSZP-ből a hódmezővásárhelyi polgármesteri posztért függetlenként induló Hernádi Gyulát"...

kizárták a pártból? a létező legsúlyosabb büntetés!... már semmi értelme az életének...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.