Lehet, hogy párton belülről indult egyfajta puccskisérlet Vona ellen?

Hamarosan leválthatják Vona Gábort a Jobbik éléről – elemez a Századvég
Fotó: Máté Zoltán/MTI

Vona Gábor, a Jobbik elnöke számára olyan "ütést" jelentenek saját, iszlámot tömjénező kijelentései, amelynek nyomán lehetséges, hogy még a választási kampányban vezetőt vált a Jobbik – jelentette ki a Századvég Alapítvány vezető elemzője az M1 aktuális csatorna szombati műsorában.

Lánczi Tamás felidézte, hogy az elmúlt napokban Vona Gábor három olyan kijelentése is nyilvánosságra került, amely szerint az emberiség utolsó reménysége az iszlám, illetve hitet tett Allah mellett.

Ez azt is jelentheti, hogy a Jobbik elnöke szívesen látná a muszlimokat, az iszlám térnyerését Magyarországon, miközben a magyar lakosság 80-90 százaléka elutasítja az iszlám világból történő bevándorlást – tette hozzá.

A politológus szerint könnyen lehet, hogy a kijelentéseket a Jobbikon belülről szivárogtatták ki, azért hogy "leszedjék" Vona Gábort. Ugyanis, az egyre csökkenő támogatottság miatt a párton belül is sokan elégedetlenek a pártelnökkel. Mindez pedig Vona Gábor politikájának a kudarcát mutatja és az országgyűlési választás után pártszakadás várható – mondta Lánczi Tamás.

35 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Totem
A Századvég... Nagyon nem szeretem Vonát, de nekem úgy tűnik, eme Fidesz-közeli, milliárdokkal kibélelt "közvélemény kutató" most a közvéleményt akarja irányítani. Közismert, dobj be a köztudatba valamit, és utána terjedni kezd.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
A századvég(bél) immáron sokadjára bebizonyította, hogy szakmai felkészültségük és tisztességük körülbelül Hajdú Péter és egy útszéli kurva között van félúton. Egy dilettáns fideszes becsípődésű közpénzből élősködő rohadt politikai kurvák.
verőce21
@bencemacska: (11:50)
nepszava.hu/cikk/468773-orban-ha-eselyed-van-megolni-a-rivalisodat---megteszed
A Fidesz elnöke az egyik amerikai távirat szerint úgy fogalmazott: "megtanultam, hogy amikor esélyed van…" - Kételkedem, valós-e a fenti cikk alapja?

Azt sem, nekem címezted-e a bejegyzésedet,("No ezt máshova szántam, megtréfált a Ctrl C!!!" miatt), de én is kibányásztam Neked egy sokkal súlyosabb bizonyítékot, amely hosszú időn keresztül biztosította a kommunistáknak - számotokra -, a hatalom diktatórikus bitorlását.

Egy távirat Eisenhower elnöktől 1956. november 2-án, a belgrádi nagykövetüknek, hogy továbbítsa azt a Kremlnek:
"The government of the United States does not look with favour upon governments unfriendly to the Soviet Union on the border of the Soviet Union.”
A Kremlben ezt a táviratot várták. Annak vétele után Zsukov marsall megkapta a parancsot, hogy vezényelje vissza a kivonulófélben lévő szovjet csapatokat Budapestre, és ágyúzza a fővárost. A távirat lelőhelye Congressional Record, 8-13, 1960, Page 14 706.
(Az USA előzően tíz éven át biztatta a magyar népet, hogy Amerika megsegíti, ha egyszer szabadulni akar a szovjetektől.)
bencemacska
@verőce21: ma, 19:23
"hosszú időn keresztül biztosította a kommunistáknak - számotokra -, a hatalom diktatórikus bitorlását."
Én még nem minősítettelek téged sem kommunistának, sem nácinak, sem fasisztának- nem szokásom -, megkérlek te se tedd! Nem voltam, nem vagyok és nem leszek párttag! Nincs olyan párt, amiért én feladnám az elveimet!
Az a különbség köztünk, hogy én ott is voltam '56-ban. Hallgattam a Szabad Európát!!!
Megéltem a csalódást is!
Biztos hallottad azt is, hogy A bevonuló katonák Győrben keresték a Szuezi csatornát. No ezen tankok mellett kellett elmennem az iskolába a 81-es úton.
(54 db ment el mellettem, mire beértem a faluba és ott már volt járda, nem két méterre voltak tőlem!)
Tudom, a kor nem érdem, csak egy állapot!

Hogy az amerikaiak - eléggé el nem ítélhető módon - így viselkedtek, nem jogosítja fel OV-t arra, hogy ilyen "elszólásokra" ragadtassa magát.
Ez a szöveg megjelent nyomtatásban, senki nem perelte be a közzétevőt, tehát elismerte, hogy tőle származik! Én mindig vigyázok arra, ne írjak hazugságot!
Az ismételt szövegre vonatkozik a megjegyzésem, nem a neked írtra!
verőce21
@bencemacska: (20:36) Jól van, a "számotokra" számukra javítva.
Tőled elnézést kérek, mert annál jobban tisztellek, semmint megsértselek.
Nekem személyes élményeim nincsenek még ebből az időből.

A pártok felszalámizása tény újságcikk nélkül is, valószínűleg lesznek is még áldozatok. De nem valószínű, hogy Orbán az oka. Túl sokan akarnak politikából megélni ebben a kis országban.
bencemacska
@verőce21: ma, 22:03
Rendben, elintézve!
Tudod önmagában az, hogy politika, már egy olyan tevékenység, ami tőlem nagyon messze van.
Nálam a politikus az, aki
- nem mond igent, és nemet, mint a diplomaták,
- nem ismeri azt hogy ÉN, de még a családja sem, csak köz van,
stb, stb
Aki kimondja nyilvános beszédben azt a szót, hogy én, már nem lehet ÁLLAMFÉRFI.
Tudom maximalista vagyok, de akiből csak egy van egyidőben - mint pl miniszterelnök -
annak kiválónak kell lenni!
OV minimum önző, hatalommániás. Tovább nem ragozom!
nezelodo
A századvég jobb lenne ha saját gazdájának segítene a gatyájában matatni, ketten talán többre mennének az élvezet keresésben, mert senki sem kérte fel, hogy hogy Vona nadrágjában keressék Orbán szemöldökcsipeszét, amit a jobbikosnak vart a nyakába.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.