Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap még folytatódik a januárhoz képest enyhe idő. A következő hét egyre csapadékosabbnak ígérkezik.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a térség időjárást magasnyomás alakítja, az anticiklon peremén továbbra is enyhe, váltakozó nedvességtartalmú léghullámok érkeznek a Kárpát-medence fölé. Még nem ért véget a januári tavasz, de egyre csapadékosabb lehet

Fotó: pixabay.com CCO

Vasárnap a köd feloszlása után közepesen és erősen felhős időszakok, illetve területek váltakoznak. Csapadék nem valószínű. Reggelig többnyire mérsékelt marad a légmozgás, vasárnap megélénkül, néhol meg is erősödik a nyugati, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 4 és 10 fok között alakul.

A következő hét elején még többórás napsütés várható, és csak kisebb eső fordulhat elő helyenként, a hét közepétől kezdve azonban erősen felhős vagy borult, egyre többfelé csapadékos időre lehet számítani.

Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területének 20 százalékán lehet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, de szerda hajnalban több fokkal is hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 12 fok között valószínű, de hétfőn 9, 15 fok várható – olvasható a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.