A kormányközeli Nézőpont Intézet felmérése szerint Gyurcsány és Vona a legelutasítottabb pártelnök. Természetesen Orbán Viktor végzett az élen, Karácsony Gergely pedig a második legnépszerűbb lett, míg Szél Bernadett a harmadik.

Gyurcsány Ferenc és Vona Gábor a két legnépszerűtlenebb és a legelutasítottabb pártelnök a Nézőpont felmérése szerint.

Felmérés: Orbán a legjobb, Gyurcsányt és Vonát szeretik a legkevésbé az emberek

Fotó: Youtube

A január 15. és 18. között 1000 ember megkérdezésével készült országos reprezentatív felmérés eredményéről vasárnap tájékoztatta az intézet az MTI-t.

A kutatás szerint Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke 22 százalékkal, míg Vona Gábor, a Jobbik vezetője 30 százalékkal Magyarország két legkevésbé népszerű, míg Orbán Viktor (Fidesz) 54 százalékkal és Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) 43 százalékkal a két leginkább népszerű kormányfőjelölt-pártelnök.

Felmérés: Orbán a legjobb, Gyurcsányt és Vonát szeretik a legkevésbé az emberek

Fotó: Facebook/Gyurcsány Ferenc

Gyurcsány Ferencről ugyan a baloldaliak 78 százaléka mondta azt, hogy szeretné "fontos politikai pozícióban" látni, de minden más párt szavazói, és még a rejtőzködők is berzenkednek ellene, ennek köszönhető rossz helyezése – állapítják meg a Nézőpont elemzői.

Felmérés: Orbán a legjobb, Gyurcsányt és Vonát szeretik a legkevésbé az emberek

Fotó: MTI/Kovács Attila

Hasonló a helyzete Vona Gábornak, akit a felmérések szerint a visszaszorulóban lévő Jobbik-tábor 91 százaléka kedvel, a többi párt támogatóinak azonban közel 80 százaléka elutasít. Beszédes, hogy Gyurcsány Ferencet és Vona Gábort a magyarok több mint fele nem szeretné "fontos pozícióban" látni.

Felmérés: Orbán a legjobb, Gyurcsányt és Vonát szeretik a legkevésbé az emberek

Fotó: MTI/Balázs Attila

Ezzel szemben egyedül a lista élén álló Orbán Viktor Fidesz-elnök tudta elnyerni a magyarok több mint felének (54 százalék) bizalmát (noha a felmérés szerint a felnőtt lakosságon belüli elutasítottsága 39 százalék – a szerk.). A legkevésbé elutasított pártelnök Karácsony Gergely, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, de az ő alacsonyabb mutatóinak hátterében az is lehet, hogy ismertsége 19 százalékponttal elmarad a hivatalban lévő miniszterelnökétől – írták.

Felmérés: Orbán a legjobb, Gyurcsányt és Vonát szeretik a legkevésbé az emberek

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Bár az MTI híréből kimaradt, a Nézőpont felmérése szerint Szél Bernadett, az LMP társelnöke és miniszterelnök-jelöltje 40 százalékon áll a népszerűség tekintetében, míg elutasítottsága a felnőtt lakosság körében 35 százalék.

(MTI, Nézőpont Intézet)

69 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Orbán a nemzeti hazudozás megtestesítője aki két lábon jár ,és beszél az ,sz hazudik.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
qxy
Na kérem, ezek a szarfaszúak is fogják meg számolni a szavazatokat bizony bizony. Vagyis, meg lesz az a két harmad. Még öttel több is. Mert már ki van fizetve azok akik számolni fogják. Vagyis, mi már el döntöttük mennyi kell és meg is lesz. A valós választás így zajlik le. Nem hiszitek? Pedig ja. Ha gebasz van, akkor meg rád fogják, .- Te akartad .- Nem hanem te. és már vitáznak is a polgárok míg ők zsebelnek.
Yoda69
Mibel legjobb? Allami es unios penzek elsikkasztasaban? Abban valoban profi.
1magyar
@Perwool: De azért valahogy csak elkecmeregnek a szerbekhez és utána itt verik a kerítést nálnk.
Ha az össze elindul ki kell adni a lőparancsot mert akkor tényleg kevés lesz a kerítés.
kukac50
Orbán a legjobb de csak a Sorosról és a migránsokról való hazudozásban.
evacica
Hát az ország az ország tönkretételébe és a nép hülyítésébe biztos!Ja és a korrupció virágoztatásában is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.