Hét jelölt közül Tóth Sándort (független) választották a hajdú-bihari Álmosd polgármesterévé vasárnap – közölte a szavazatok összeszámlálása után a helyi választási iroda vezetője késő este az MTI-vel.

Medve Erzsébet tájékoztatása szerint a névjegyzékben szereplő 1426 választópolgárból 892-en szavaztak, az érvényes voksok száma 885 volt.

Tóth Sándor független jelölt kapta a legtöbb szavazatot (342), így ő lett a hajdú-bihari település új polgármestere.

A többi független jelölt közül Demeter Csaba 71, Tóthfalusi Barnabás 117, Ari Sándor 183, Köteles István volt polgármester 22, Oláhné Balogh Tímea Rozália 147 szavazatot kapott. A Magyar Munkáspárt jelöltjére, Kozma Attila Mátyásra hárman voksoltak.

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert a korábbi polgármester – Köteles István (Fidesz-KDNP) – tisztsége méltatlanság miatt 2017. október 12-i hatállyal jogerősen megszűnt.

(MTI)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
@quadrocopter: Mégis tudott indulni a választáson, akárhogy is méltatlan. Úgy tűnik, ez nem számít.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cs.n.
@quadrocopter: Mégis tudott indulni a választáson, akárhogy is méltatlan. Úgy tűnik, ez nem számít.
Equus
az álmosdi repülőtér újból fogad járatokat.
szaboria1
Álmosdon már úgy látszik nem hittek a volt pm.-nek 885 érvényes szavazó közül csak 22-en voksoltak rá.
szaboria1
@Horizont: Tuti ez a rokonság lehetett.
szaboria1
@Horizont: Még egy megfigyelésem volt és van. Nálunk a régi pm. is a sok rokonságának köszönhette, hogy többször nyert. Mikor bejelentette, hogy már nem indul akkor a jelenlegi pm. rokonsága lett a mérv adó. A meglátásom, hogy sok a rokonsági házasságok mert csak a szomszéd asszonyaimat hallgatva ha valaki meghal akkor csak azt hallom ez is rokon az is rokon pedig mi már nem egy kis település vagyunk. Sok a másod unokatestvéri házasság.
Clavigo
@Shikari: Nem bazd meg..Most igazad van.Ezért ülhet a parlamentben a köztörvényes,,amnesztiával felmentett piritott madzsar ,fitymasz-képviselő..

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.