Nem csak hétfőn, hanem kedden, szerdán is zárva tartanak egyes Coop boltok. Kapásból találni 30-40-nél több ilyet. Ötvenet pontosan meg is mutatunk. De van itt más is. A reggelt, délelőttöt követően is akadnak, akik lehúzzák a redőnyt. Van másfél órás nyitvatartás is. A szövetkezeti vezérnek igaza van, nagy a baj a kistelepülések élelmiszerboltjaiban. Egyik nyilatkozatában megemlítette, hogy 30-40 olyan vidéki Coop üzletük van, amelyek már hónapok óta rövidített nyitvatartási idővel működnek, vagyis például hétfőnként zárva tartanak, mert így hatékonyabban tudják kigazdálkodni a működési költségeket. A falusi kisboltok sanyarú helyzetét támasztják alá az átfogó statisztikai adatok is. A kétezer főnél kisebb lélekszámú településeken 2017 derekán 12 ezer bolt volt, zöme élelmiszerüzlet. Egy évtizeddel ezelőtt ez az üzletszám még 15 ezer volt. A kétezer főnél kisebb boltos települések száma 2. 198 volt a legutóbbi statisztikai méréskor, tíz évvel korábban 2. 289. Hát igen, ezt azt...

Forrás: blokkk.com
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
A fidesz vidéki gazdaságpolitikája , Ceaușescu falurombolásán is túltesz.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Úgy ahogy azt mondtuk sokan egyre jobban omlik össze a gazdaság. A diktatúrák vége pedig mindig a totális gazdasági összeomlás amiben valóban milliók fognak éhezni és az utcákon tengődni.
Eladott Ország
A fidesz vidéki gazdaságpolitikája , Ceaușescu falurombolásán is túltesz.
Eriksson
Egyszerű a megoldás. Amelyik bolt nem tud megélni, azt be kell zárni.
kokopelli
@Eriksson:njálad a pont! Az elvtársak még nem ismerik a gazdaság alapkövét!
"Abból éljek meg,hogy vasárnap bezárok ?-kérdezte Kohn bácsi anno,cca. 100 éve!? ;-)
volvós
A sz@r és drága áru nem fog hiányozni egy vevőnek sem,
így nyugodtan végleg bezárhattok !!
Eriksson
@kokopelli: Kohn bácsi még tudott valamit...
Eriksson
@volvós: Ha hétfőn, kedden, szerdán nincs tej, kenyér és más alapvető élelmiszer csak azért mert a bolt nem tud gazdálkodni, akkor csütörtökön és pénteken is maradjanak zárva. Tuti a siker gazdálkodás terén.
lusta
Az már inkább érdekes, hogy területileg nagyon is behatárolható a bezáró coop boltok. A sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk által lenézett BAZ megyei településeken megy a boltbezárogatósdi, de az ottani birkák egységesen még így is őrájuk szavaznak. Akkor meg minek legyen jobb?
szaboria1
Nálunk is mikor még az eltörlés előtt volt vasárnapi nyitvatartás akkor még sokan voltak a boltjukba vasárnap is. Nem rég vettem észre, hogy már az újbóli engedély után kinyitottak ugyan vasárnap de már nem nyitnak ki. Valamint alig van a boltba eladó a pénztárosra néha várni kell mert épp árut tölt fel. A pultos kiszolgálásnál régen hárman is voltak mos jó ha egy van, mert az is mást csinál.
Eladott Ország
@Eriksson: ma, 11:26; A vidéki lakosság akkor meg hol vásároljon. Nincs mindenkinek lehetősége 30 km-es körzetben lévő multikhoz gépkocsival bevásárolni. Az autóbusz sok esetben, meg jó ha négyszer közlekedik napközben.
sokanvagyunk
Igazodnak a nagypolitikához - tavaszi és őszi nyitva tartást vezetnek be majd néhány hétre, mint a Parlamentben.
Eriksson
@Eladott Ország: Amikor 11:40-kor hozzászóltam, pont rájuk gondoltam. Ha 3 napig zárva tartanak a coop boltok, akkor a lakosság máshogy, máshol oldja meg a bevásárlást.
1magyar
Ha nem éri meg persze, hogy bezárnak.
Eladott Ország
@Eriksson: Mellé dumálsz már megint te fideszes szarházi rohadt mocsok. Faszfej!
Eriksson
@Eladott Ország: Már megint kómás vagy?
Eriksson
Esetleg teret engednek magánvállalkozásként működő boltoknak, melyek érdekes módon jobban közelítenek a lakosság igényeihez.@1magyar:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.