Kényszergyógykezelést indítványoz az ügyészség egy zalai férfi ellen, aki lakóhelyének közösségét folyamatosan rettegésben tartotta, a rendőrökre pedig vasvillával támadt – közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője.

Pirger Csaba elmondta:

a korábban már cselekvőképességet kizáró gondnokság alá helyezett 53 éves férfi 2016 őszétől "faluközösségének rémévé vált".

Az élelmiszerboltban előzetes szóváltás nélkül szidalmazott, majd arcul ütött egy idős asszonyt, egy házaspárt veréssel és megöléssel fenyegetett.

Vasvillával támadt szomszédjára, öléssel fenyegetett a helyi boltban – rettegésben tartotta faluját egy zalai férfi

A fotó illusztráció. Kép: Pixabay cco

A háza előtt sétáló férfira azzal támadt, hogy özveggyé teszi a feleségét, mert elvágja a torkát. Egy másiknak többször is azt mondta, hogy megöli.

Rendszeresen fenyegetett veréssel másokat is, volt, akinek a házát akarta felgyújtani.

Tavaly márciusban a szomszéd kért rendőri segítséget, mert a férfi vasvillával támadt rá, amiért a tévénézésben zavarta a szomszédja kerti munkája.

A rendőrökkel szemben is agresszíven lépett fel, vasvillával támadt rájuk, azzal, hogy leszúrja őket. Ezután az intézkedő rendőrök elől a padlásra menekült, a feljáratot eltorlaszolta, majd befőttesüvegekkel és tégladarabokkal dobálózott.

A Zalaegerszegi Járási és Nyomozó Ügyészség hivatalos személy ellen felfegyverkezve elkövetett erőszak, becsületsértés és zaklatás miatt emelt vádat, az igazságügyi elmeorvos-szakértői vélemény szerint azonban a férfi kóros elmeállapotú, hiányzik a belátási képessége. Mivel emiatt nem büntethető, az ügyészség a férfi kényszergyógykezelését indítványozta.

Forrás: MTI

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
Ilyet csakis egy migráncs csinálhat.
wagabund
az a baj, hogy egyre több van ilyen...még nagyobb baj, hogy ha a kényszergyógykezelés után "gyógyultan távozhat " papírt kap, másnap újra pofozkodik...(jobb esetben)
sokanvagyunk
Még véletlenül sem a közösség tagjai ellen sorozatosan elkövetett fenyegetés és bántalmazás valamint összeférhetetlenség miatt emelt vádat ellene az ügyészség, hanem a rendőrök megdobálása miatt. "Szolgálunk és védünk" - leginkább egymást.
cikicakk55
@sokanvagyunk: Én is pont erre gondoltam.Vajon meddig terrorizálhatta volna a falu lakóit,ha nem megy neki a rendőröknek?Már mióta űzte a kisded játékait,ami gyakran fájdalmas játékká ment át az elszenvedőnek,de nyugodtan püfölhette a falusiakat..Csak a rendőrök fenyegetése tett pontot a dolog végére. Sajnos szerintem csak egyenlőre.Dolgoztam ilyen elmegyógyintézetben,ahol ilyen betegek is voltak,akiket a bírósági végzés küldött hozzánk.Általában 1 évig szedetik velük a gyógyszert,amire legtöbbször jól is reagálnak.benn megszelídülnek,elmúlik a kényszeres erőszakosságuk,és ezért kiengedik őket.Kinn aztán ha nem ellenőrzi senki,hogy szedi-e rendszeresen a gyógyszereit és nem szedi,akkor elég gyorsan vissza esnek.1-2 hónap múlva ugyan olyan agresszívekké válnak,mint voltak. Mi a garancia arra,hogy megint rendőröket dobál meg és nem egy falubelit öl meg ténylegesen. Az ilyenek előbb utóbb meg is teszik amivel fenyegetőznek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.