Mindössze 45 perc után félbeszakadt a parlament keddi rendkívüli ülése, miután a fideszes és KDNP-s képviselők nem jelentek meg azon. Az ellenzék szerint Orbán Viktor fél. A Fidesz frakciójából csak Gulyás Gergely jelent meg az ülésen, szerinte a Fidesznek nincs mitől félnie, mert a párt "elsőként tette nyilvánvalóvá, hogy egyetlen bevándorlót sem hajlandó befogadni".

Bojkottálta a Fidesz a parlamenti ülést az 1300 menekültről – a szocik által bevitt plüssnyuszik társaság nélkül ültek Orbán asztalánál

Fotó: Pixabay cco

Hárompárti összefogással rendkívüli ülést hívott össze mára a parlamentben az MSZP, az LMP és a Jobbik képviselőcsoportja: az 55 képviselő által aláírt indítvány a kormány betelepítési politikájáról szól, a kezdeményezők bizottságot állítanának fel a helyzet kivizsgálására.

A Fidesz és a KDNP képviselői ugyanakkor bojkottálták az ellenzék által kezdeményezett ülést, nem jelentek meg azon kedden. Így határozatképtelenség miatt (144-en voltak távol összesen) félbe kellett szakítani az ülést, napirendet sem sikerült elfogadni  – írja az Index.

Csak néhány politikus, köztük, Dömötör Csaba, a miniszterelnökségi kabinet államtitkára és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára képviselte őket, de megjelent Pogácsás Tibor és Rétvári Bence, valamint Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető is.

A miniszterelnök sem volt ott, hiszen Bécsben tárgyal.

A rendkívüli ülést az ellenzék kezdeményezte, miután bekerültek a nyilvánosságba Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár a Times of Malta című lapban megjelent szavai. Eszerint Magyarország nem fogadja el az uniós áthelyezési kvótát, de csak tavaly befogadott csaknem 1300 menekültet.

1294 menekültet kellett befogadnunk az országba, de nem álltunk ki a nyilvánosság elé

– jelentette ki Altusz. Elmondta, ezek az emberek azért menekültek, mert politikai nézeteik vagy vallási okok miatt el kellett hagyniuk hazájukat, vagy azért, mert szexuálisan bántalmazták őket.

Azok az emberek, akiknek menekültstátusra van szükségük – ezt szeretném tisztázni – jöhetnek Magyarországra

– mondta a helyettes államtitkár a Times of Malta-nak.

A Fidesz frakciójából Gulyás Gergely az ülésen felszólalását egy ironikus megjegyzéssel indította.

Két MSZP-s képviselő, Heringes Anita és Bangóné Borbély Ildikó ugyanis két plüssnyuszival érkezett

A két plüssnyulat Viktornak és Szilárdnak nevezték el, és lerakták a miniszterelnök asztalára.

Gulyás megjegyezte:

sajnálja, hogy nem ő kapta az ajándékot.

Gulyás ezután arról beszélt, hogy a Fidesznek nincs mitől félnie.

Elsőként tettük nyilvánvalóvá, hogy egyetlen bevándorlót sem vagyunk hajlandóak befogadni.

Forrás: Index, 24.hu, Magyar Nemzet

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
"Elsőként tettük nyilvánvalóvá, hogy egyetlen bevándorlót sem vagyunk hajlandóak befogadni." DE MÉGIS BEFOGADTÁTOK ŐKET A KURVA ANYÁDTOKAT. Se a nemzetbiztonsági ülésre sem erre nem megy el a fidesz...szarik a témára hiszen tudják, lebuktak 2 évig hazudtak megállás nélkül... a gyurcsány ebbe bukott bele...autók égtek budapest utcáin...most semmi.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
rosalinda57
@herczeg0210: HOL VAN ILYENKOR A HÁZELNÖK, AKI TÖBB SZÁZEZERRE BÜNTETI A MUNKAHELYÉN NEM MEGJELENTEKET ?
rosalinda57
AKKOR VALAKINEK EBBEN AZ ESETBEN ÁT KELL VENNI AZ ELNÖKSÉGET, HOGY MEGTARTHATÓ LEGYEN AZ ÜLÉS.
herczeg0210
@rosalinda57: Na hol? Hát lapít mint szar a fűben mert a Diktor parancsa a dolog...
kukac50
Nem képesek ellátni a munkájukat el kell az ilyen embereket zavarni! Nem képviselik az embereket, hazudnak 46 milliárdba került a migránsos,ne vegyétek el a munkánkat stb, és a Soros plakátok hazugságra épített blöffje. Ezeket a pénzeket egészségügyre és oktatásra a szegények felzárkóztatására a kis nyugdíjak megemelésére kellett volna fordítani,akkor talán több szavazójuk lenne.
kissé felnőttem
hazudozásban országelsők ez tény, de még jól hazudni sem tudnak. csak megvilágosodnak. Sok a szennyes, mosnivalójuk hát egyszerübb hozzá sem kezdeni. JA mára meg bér megvonás mert közpénzen lazitanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.