Mindössze 45 perc után félbeszakadt a parlament keddi rendkívüli ülése, miután a fideszes és KDNP-s képviselők nem jelentek meg azon. Az ellenzék szerint Orbán Viktor fél. A Fidesz frakciójából csak Gulyás Gergely jelent meg az ülésen, szerinte a Fidesznek nincs mitől félnie, mert a párt "elsőként tette nyilvánvalóvá, hogy egyetlen bevándorlót sem hajlandó befogadni".

Bojkottálta a Fidesz a parlamenti ülést az 1300 menekültről – a szocik által bevitt plüssnyuszik társaság nélkül ültek Orbán asztalánál

Fotó: Pixabay cco

Hárompárti összefogással rendkívüli ülést hívott össze mára a parlamentben az MSZP, az LMP és a Jobbik képviselőcsoportja: az 55 képviselő által aláírt indítvány a kormány betelepítési politikájáról szól, a kezdeményezők bizottságot állítanának fel a helyzet kivizsgálására.

A Fidesz és a KDNP képviselői ugyanakkor bojkottálták az ellenzék által kezdeményezett ülést, nem jelentek meg azon kedden. Így határozatképtelenség miatt (144-en voltak távol összesen) félbe kellett szakítani az ülést, napirendet sem sikerült elfogadni  – írja az Index.

Csak néhány politikus, köztük, Dömötör Csaba, a miniszterelnökségi kabinet államtitkára és Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium államtitkára képviselte őket, de megjelent Pogácsás Tibor és Rétvári Bence, valamint Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető is.

A miniszterelnök sem volt ott, hiszen Bécsben tárgyal.

A rendkívüli ülést az ellenzék kezdeményezte, miután bekerültek a nyilvánosságba Altusz Kristóf külügyi helyettes államtitkár a Times of Malta című lapban megjelent szavai. Eszerint Magyarország nem fogadja el az uniós áthelyezési kvótát, de csak tavaly befogadott csaknem 1300 menekültet.

1294 menekültet kellett befogadnunk az országba, de nem álltunk ki a nyilvánosság elé

– jelentette ki Altusz. Elmondta, ezek az emberek azért menekültek, mert politikai nézeteik vagy vallási okok miatt el kellett hagyniuk hazájukat, vagy azért, mert szexuálisan bántalmazták őket.

Azok az emberek, akiknek menekültstátusra van szükségük – ezt szeretném tisztázni – jöhetnek Magyarországra

– mondta a helyettes államtitkár a Times of Malta-nak.

A Fidesz frakciójából Gulyás Gergely az ülésen felszólalását egy ironikus megjegyzéssel indította.

Két MSZP-s képviselő, Heringes Anita és Bangóné Borbély Ildikó ugyanis két plüssnyuszival érkezett

A két plüssnyulat Viktornak és Szilárdnak nevezték el, és lerakták a miniszterelnök asztalára.

Gulyás megjegyezte:

sajnálja, hogy nem ő kapta az ajándékot.

Gulyás ezután arról beszélt, hogy a Fidesznek nincs mitől félnie.

Elsőként tettük nyilvánvalóvá, hogy egyetlen bevándorlót sem vagyunk hajlandóak befogadni.

Forrás: Index, 24.hu, Magyar Nemzet

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Hellcat
"Elsőként tettük nyilvánvalóvá, hogy egyetlen bevándorlót sem vagyunk hajlandóak befogadni." DE MÉGIS BEFOGADTÁTOK ŐKET A KURVA ANYÁDTOKAT. Se a nemzetbiztonsági ülésre sem erre nem megy el a fidesz...szarik a témára hiszen tudják, lebuktak 2 évig hazudtak megállás nélkül... a gyurcsány ebbe bukott bele...autók égtek budapest utcáin...most semmi.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
fergeteg
Hülye idióta libsik !
Miért épültek a tranzitzónák?
cikicakk55
Azt nem értem,hogy ha már kiderült,hogy igen is fogadtak be menekülteket és igen is úgy fogadták be őket,hogy közben egyfolytában azt szajkózták,hogy ide aztán egy sem teheti be a lábát,akkor miért hazudnak még mindig? Lebuktak már! Az nem kifogás,hogy ezek az emberek a hazájukban politikai nyomásnak,vagy szexuális zaklatásnak voltak kitéve,azért jöhettek be. 2015-ben a Keletiben összegyűlt mit tudom én hány százezer ember is mind a politika, a háború ,a zaklatás miatt menekült el.Abból a rengeteg emberből milyen alapon választották ki az a 1900 vagy mit tudom én mennyi embert? (ez a szám minden hírportálon más más eredményt ír) Ráadásul úgy tudom,hogy ezek már biztonságos államból,repülővel érkeztek ide. Mi a garancia arra,hogy Ők tényleg rászorulnak az oltalomra és a többi meg nem. Huzakodnak az Unióval,közben már rég itt van a kvótának megfelelő létszám. Abból amit a FideSS csinál,hogy az EU felé azt szajkózza,hogy nem fogadják el a kötelező kvótát,nekem az jön le,hogy azért hazudnak,hogy kirúgjanak bennünket az EU-ból. Akkor Orbán hivatkozhatna arra,hogy Ők maradni akartak,de mivel védik a Magyar népet és a kereszténységünket, a hűségük miatt kellett az Unióból távozniuk,mert ők betartják amit ígértek. Ide senkit! Az EU-hoz még nem jutott el Altus Kristóf kijelentése?
Hellcat
"Elsőként tettük nyilvánvalóvá, hogy egyetlen bevándorlót sem vagyunk hajlandóak befogadni." DE MÉGIS BEFOGADTÁTOK ŐKET A KURVA ANYÁDTOKAT. Se a nemzetbiztonsági ülésre sem erre nem megy el a fidesz...szarik a témára hiszen tudják, lebuktak 2 évig hazudtak megállás nélkül... a gyurcsány ebbe bukott bele...autók égtek budapest utcáin...most semmi.
lusta
@Hellcat: Közben azért Gyurcsány száz milliárdokat nem költött ezirányú propagandára. Szerencsére a jelenlegi ellenzék nem akarja felgyújtani a fél országot, mint azt tette a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk.
Cicamama55
Bojkottálnak állandóan?! Milyen dolog az, hogy 8 éven keresztül csak a szavazás napjára járnak be a Fideszes urak a munkahelyükre?! Kiszámoltatnám személyre szólóan nekik a büntetést!
F_Viktor
Gondolom nem zavarja a ket eve rettegesben tartott nyajat, hogy vezeruk a penzes 30 ezer fo utan meg bevitt az orszagba tovabbi 1300 farkast!
Avagy orban belerohog a birkai kepebe?
kokopelli
@F_Viktor: nincs probléma a nyájban!Élég egy "főkolompos",mert a követő birkák
horizontja csak "scheggszélességű"! Bégetni meg szinkronban fognak,mert a nyáj
úgy nagyobnak "látszik" ill. "hallik"!!
F_Viktor
@kokopelli: igaz, viszont orbannak ezeknek az egy biteseknek kellene elszamolnia tetteivel ha mar ennyi ideje 100 milliardoknyi kozpenzbol ijesztgeti oket.
De ha egy pici esz szorult volna a birkakba, akkor ok kovetelnek orbantol a valaszt.
herczeg0210
Ezeknek dolgozni sem szabad?? Vagy erre tettek esküt négy éve?
lusta
@justhpeter: Sokkal több, de akkor már olyan hosszú lenne, hogy a végére sem lehetne érni és elveszne a hozzászólásom.
Desischado
Hazudnak állandóan, de az a gyalázat, hogy semmi következmény nincsen!
rosalinda57
@herczeg0210: HOL VAN ILYENKOR A HÁZELNÖK, AKI TÖBB SZÁZEZERRE BÜNTETI A MUNKAHELYÉN NEM MEGJELENTEKET ?
rosalinda57
AKKOR VALAKINEK EBBEN AZ ESETBEN ÁT KELL VENNI AZ ELNÖKSÉGET, HOGY MEGTARTHATÓ LEGYEN AZ ÜLÉS.
herczeg0210
@rosalinda57: Na hol? Hát lapít mint szar a fűben mert a Diktor parancsa a dolog...
kukac50
Nem képesek ellátni a munkájukat el kell az ilyen embereket zavarni! Nem képviselik az embereket, hazudnak 46 milliárdba került a migránsos,ne vegyétek el a munkánkat stb, és a Soros plakátok hazugságra épített blöffje. Ezeket a pénzeket egészségügyre és oktatásra a szegények felzárkóztatására a kis nyugdíjak megemelésére kellett volna fordítani,akkor talán több szavazójuk lenne.
kissé felnőttem
hazudozásban országelsők ez tény, de még jól hazudni sem tudnak. csak megvilágosodnak. Sok a szennyes, mosnivalójuk hát egyszerübb hozzá sem kezdeni. JA mára meg bér megvonás mert közpénzen lazitanak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.