A Jobbik szerint arcátlan, hogy a Fidesz menekültek letelepítését és családegyesítését támogatja a magyar fiatalok helyett. A kormánypárt úgy látja, a Jobbik vezetője az iszlámot dicsőíti. 

Jobbik: zéró tolerancia a migráció minden fajtájával szemben

A Jobbik azzal vádolja a kormányt, hogy egy "nemzeti áttelepítési programot" hajt végre.

Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján bírálta, hogy a kormányfő nem vett részt az ellenzék által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésen, hogy "megmagyarázza a megmagyarázhatatlant".

Egymásnak esett a Jobbik és a Fidesz a menekültkérdésben

Fotó: pixabay.com CCO

Szerinte a kormány egy önkéntes programot hajt végre, amitől nem sajnálja a költségvetési forrásokat. A közelmúltban egyebek mellett 82,5 millió forintot különítettek el migránsok lakhatására és egy 70 milliós belügyminisztériumi keretből 39 milliót családegyesítések támogatására – mondta a jobbikos politikus, aki arcátlannak nevezte, hogy közben magyar fiatalok 100 ezrei kényszerülnek külföldre bérlakásprogram híján.

Pártja programjában zéró tolerancia szerepel a migráció minden formájával szemben és céljuk az önálló határőrség visszaállítása – erősítette meg Z. Kárpát Dániel.

Az alelnököt kérdezték arról, hogy a Fidesz új plakátján Vona Gábor is feltűnik Soros György és más ellenzéki vezetők társaságában, jelezve: együtt bontanák le a határzárat. Ezt ócska hazudozásnak minősítette, hozzátéve: ha a Jobbik elnökétől bárki talál egy fél mondatot, ami arra utal, hogy pártja kerítést bontana, megtapsolja. Ez lehetetlen – mondta.

Z. Kárpát Dánielt faggatták arról, hogy sajtóhírek szerint Vona Gábor korábbi törökországi látogatásán azt vetette fel, hogy kilépne az unióból és "valódi testvéreivel, a törökökkel fogna össze". Közölte: egy kormányzásra készülő vezető politikus minden nagyhatalommal konszenzuális viszonyra próbál törekedni; az, hogy török egyetemisták előtt előadást tart, az "ne verje már ki a biztosítékot".

Azt is hangoztatta: a kérdésben az az álláspontjuk, hogy hiányzik egy EU-mérleg, nem tudni, hogy forintra pontosan Magyarország mennyit fizet rá a tagságra és mennyiben haszonélvezője.

A kilépésre vonatkozó ismételt felvetésre úgy reagált: "nagyon más műsort látunk, számomra Vona Gábor megnyilatkozásából nem ez jött le". Arra pedig, hogy szó szerint ezt mondta a pártelnök, úgy felelte: "szerintem meg nem". Vannak sajtóorgánumok, amelyek a szó szerint elhangzott szöveget meghamisítják – tette hozzá.

Fidesz: Vona Allahot és az iszlámot dicsőíti

A Fidesz szerint nevetséges, hogy az a Jobbik beszél a bevándorlásról, amelynek az elnöke muszlim országokban Allahot és az iszlámot dicsőíti..

A nagyobbik kormánypárt ezt Z. Kárpát Dániel jobbikos szóvivő sajtótájékoztatójára reagálva közölte.

A Fidesz reagálásában azt írta, a Jobbik korábban már többször bebizonyította, hogy nem lehet rá számítani "az ország védelmében", mivel megakadályozta a bevándorlók betelepítését tiltó alkotmánymódosítást és "bojkottálta" a kvótanépszavazást. "A hatalomért és a pénzért képesek Gyurcsányékkal, a szocialistákkal és akár a Soros-hálózattal is együttműködni" – olvasható a közleményben.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mindkettőnek igaza van. Egyformán hányok ezektől a tolvaj, megélhetési keresztényektől és primitív, gyilkos iszlámtól. Azt fogom dicsőíteni, aki mindkettőtől megszabadít és harc nélkül, békében, üres üvegzsebbel kormányozza az országot.
Rockxy
"hiányzik egy EU-mérleg, nem tudni, hogy forintra pontosan Magyarország mennyit fizet rá a tagságra és mennyiben haszonélvezője."
Nem tudják, vagy nem akarják tudni.
Itt van nem fehéren-feketén, színesen:
piketty.blog.lemonde.fr/2018/01/16/2018-lannee-de-leurope/

Friss adatok és ne mondja senki, hogy ez a francia csávó is orbánseggnyaló!
Persze, mondhatja... :)
justhpeter
@durbincs: Csak eszembe jutott. Ahogy az is, hogy miért üldöztük oly nagy hévvel annak idején Kertész Ákost ? Azért mert igazat mondott ?
Hiszen az üldözők igazolták !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.