Bíróság elé áll szerda délelőtt a Teréz körúti robbantással vádolt P. László. Ez lesz az első tárgyalási nap a brutális támadás ügyében, a per első fokon a Fővárosi Törvényszéken zajlik majd.

P. Lászlót előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntette kísérletével, robbanóanyaggal és robbantószerrel visszaélés bűntettével, valamint terrorcselekmény előkészületének bűntettével vádolják.

Ha bűnösnek találják, életfogytiglant is kaphat.

A nyomozást szeptember 15-én iratismertetéssel fejeződött be, végül csaknem három hónapot kellett várni a vádemelésre, amelyről a Központi Nyomozó Főügyészség végül tavaly december 8-án számolt be.

A bezámoló szerint P. László 2016. szeptember 24-én este egy robbanószerkezetet, és – hogy fokozza a rombolóhatást – egy szögeket tartalmazó táskát tett le a földre a Teréz körúton. Ezután kivárta, hogy a szokásos járőrútvonalat bejáró szolgálatban levő egyenruhások a csomag közvetlen közelébe érjenek, majd távirányítással működésbe hozta a szerkezetet. A vád szerint végezni akart a rendőrökkel és a robbanás után megszerezni szolgálati fegyvereiket.

Bíróság elé áll a Teréz körúti robbantó

A járőrök a detonáció után súlyos, életveszélyes, míg egy másik ember nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott a Teréz körúti robbantás után e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, amelyben leírta, hogyan kell elkészíteni a pokolgépet és jelezte, hogy egy későbbi időpontban konkrét követelésekkel fog előállni. Egymillió eurót akart készpénzben. Azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben követelését nem teljesítik, úgy nem ez volt az utolsó támadása.

Hamarosan egyébként bíróság elé állítanak egy nőt is, őt üzletszerűen elkövetett csalás miatt, miután azt hazudta néhány nappal a merénylet után, hogy tudja, ki a Teréz körúti robbantó, csak, hogy megszerezze a nyomravezetői díjat.

Cikk- és címlapkép: Youtube

(24.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.