Az ügyfélszolgálatokat és a vezetői szinteket érinthetik az átalakítások.

Napokon belül csoportos létszámleépítést jelenthet be a magyarországi Tesco – értesült a Magyar Idők. At MTI szemlése szerint az anyavállalat utasítására Magyarországon is egyszerűsítik a vezetői szinteket a munkakörök összevonásával.

A Nagy-Britanniában múlt héten bejelentett költségcsökkentő átalakítások a leányvállalatokat is érintik, így például a Tesco Europa csoport részeként a magyarországi Tescókban is munkakörök szűnnek meg.

Nem csupán a hipermarketekben lévő ügyfélszolgálatok átalakítása következik, amely százas nagyságrendben érinti a közel 18 ezer fős dolgozói állományt a cégnél, hanem több feladatot is átalakítanak.

Február és április között szűnne meg vagy alakulna át több önálló munkakör, az új pozícióban alkalmazott munkatársak viszont a jövőben – havonta bruttó 217 600 forintos bérért – nagyobb felelősséggel tartoznak majd a vállalat ügyeiért.

A kiszivárgott tervek szerint az elkövetkező három hónapban egy 19 fős csapat járja majd az ország Tesco-áruházait, amely kizárólag az új, Angliából kapott program bevezetésén dolgozik. Legutóbb tavaly szeptemberben jelentették be, hogy a magyar Tescónál 250 embert elküldenek a központi irodai dolgozók közül.

Címlapké: Pixabay/ElasticComputeFarm

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

troll5
Hajrá! Aranyvasárnap is csak egy(1) dolgozó volt minden pultnál!
KisGenyo2
Amiben a teszkó nagyon jó: "Hogyan nyírjuk ki a helyi kiskereskedelmet."
Amiben a teszkó nagyon rossz: "Hogyan reagáljunk a változásokra és a konkurenciára."
Amióta nálunk is van konkurenciája, azóta vergődnek látványosan. És nemigen volt még olyan változás, amiből pozitívan jöttek ki.
Szóval szerintem nem járnak túl jó úton, de szerencsére nincs érdekeltségem náluk.
Peller Anikó
@KisGenyo2: miért kellene nekem helyi kiskereskedelem dupla annyi pénzért?

A kiskereskedelem próbáljon ott megélni ahol szükség van rá. A tecsó vonzáskörzetében nyilván kevéssé van rá szükség, főleg ha van mellette lidl, aldi vagy esetleg más bót is.

Ha a kiskereskedelem olcsóbban árulja uazt, akkor oda fogok járni, de nem.
szaboria1
Ma megint kénytelen voltam a valósággal szembe nézni. 3 cég szórólapja, mint köztudott a Coop és a CBA is nagy tételben rendel akkor miért kerül többe ugyanaz árú nálunk mint a Penyiben.
cs.n.
Ez nem feltétlenül jelent létszámcsökkentést. Annak idején az én munkakörömet is megszüntették, de senkit nem küldtek el, aki abban dolgozott, hanem más munkakörökbe lettünk áthelyezve.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.