Tarlós István főpolgármester értelmetlennek nevezte az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában a 3-as metró minden állomásának teljes akadálymentesítése érdekében indított népszavazási kezdeményezést, mert az győzelem esetén sem róna kötelező feladatot az önkormányzatra.

Minden állomáson megvan az az elméleti megoldás, amelyet gyakorlattá fogunk formálni, a mozgáskorlátozottakkal együttműködésben – jelentette ki, hangsúlyozva, nem logikus minden állomásra felvonót építeni, hiszen egyetlen liftnél sokkal több embert szállíthat például egy alacsonypadlós autóbusz.

Tarlós egy igen meglepő példát húzott elő a múltból

Megjegyezte: amikor tagja volt a városvezetésnek a most "félrevezető, becsapós kampányt" folytató MSZP, a 2-es metró részleges felújítása során egyetlen, a mozgáskorlátozottakat szolgáló liftet építettek, azóta viszont már 13-at adtak át.

A főpolgármester szerint az 1989-es "négyigenes" referendum után

közel harminc éve ez az első népszavazás, ahol a kérdés maga az embereket félrevezeti.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Balogh Zoltán

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Azert arra kivancsi lennek hogy jon fel az alacsony padlos busz a metro allomasrol?
Nessy
@Yoda69: Abban sincs sok köszönet, ha valahol "megoldják" az akadálymentesítést.
Óbuda, Flórián téri aluljáró, 1-s villamos. Az, hogy a lift hun származású, az egy dolog (hun megy, hun nem megy). Viszont olyan "remek munkát "végeztek, hogy a sok évtizede meglévő aluljáró szigetelését teljesen hazavágták. A kisboltok mind bezártak, mert az állandó beázástól leszakadt a plafon. Most egy majdnem kihalt átjáró, ernyőt vigyél, ha esik.
Nem tudom kik csinálták, de forró aranyba kellene foglalni a kezüket!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.