Szerdán egy szegedi tárgyalás kellős közepén tartóztattak le egy védőügyvédet. 

Kiderült, miért vitték el tárgyalás közben az ügyvédet
Illusztráció: Pixabay

Zugírászat miatt állított elő egy szegedi tárgyalásról a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség egy biatorbágyi férfit, aki ügyvédi megbízásokat vállalt, pedig az ügyvédi kamara kizárta soraiból – közölte a Pest megyei főügyész az MTI-vel csütörtökön.

Szabó Ferenc közleményében azt írta, a bűnügy gyanúsítottja korábban Budapesten működtetett ügyvédi irodát, de 2016 szeptemberében az ügyvédi kamara több okból kizárta őt. A férfi ennek ellenére több ügyben is védőügyvédként járt el nyomozáson, tárgyaláson, valamint okiratokat szerkesztett.

A Pestvidéki Nyomozó Ügyészség zugírászat bűntette miatt indított nyomozást ellene. A férfit szerdán a Szegedi Törvényszéken, egy tárgyaláson érték tetten, előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

sokanvagyunk
Már értem, a politikusoknak miért nincs kamarájuk.
Madácsi Pali
@sokanvagyunk: csak az újságírók ak tervezi bevezetni a fideSS! Nem tetszik a cikked, kizárlak és már mehetsz is a börtönbe!
sokanvagyunk
@Madácsi Pali: @Madácsi Pali: A mostani "újságírók" legtöbbjét én nem kamarába hajtanám, hanem karámba. A nyomtatott sajtóban a gépírónő, nyomdász, korrektor kijavította azokat a melléfogásokat-hibákat amiket az író vétett, és nem került százezer példányban ennyi hülyeség a nagyközönség elé. A digitális világban egy kézmozdulattal javítható lenne a hiba, amit nem tesznek meg - pedig a jelzéseket innen-onnan elég gyorsan megkapják az olvasóktól (lásd pl. a mai Gyurcsány 228 forintos éves jövedelméről szóló cikket).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.