Minden egyéni választókerületben egy ellenzéki jelölt kell, aki nem feltétlenül a pártokat képviseli – mondta Magyar György az ATV Egyenes Beszédben Rónai Egon kérdésére válaszolva.

Az ügyvéd hozzátette: úgy tudja, hogy a pártok is belátták ezt, és a siófoki körzetben is civilt akarnak indítani, és ő maga is szeretne független maradni.

Magyar György egyedül ezért vállalta a képviselőjelöltséget

Magyar György elmondta: azok a helyi lokálpatrióta civilek váltották le az előző fideszes polgármestert Siófokon, akik őt is felkérték a jelöltségre.

Az ügyvéd hangsúlyozta, azért vállalta el a jelöltséget, mert elért abba a korba, hogy másokon is segíthet. Azt mondták nekem, hogy most már ne csak magyarázzam, csináljam is – tette hozzá.

(atv.hu)

Cikk- és címlapkép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Magyar György a környezete felkérésére indul a választáson, remélem ha nyer akkor is így képviseli Őket ahogy most az ügyvédi munkája során.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Shikari: azért csak akad.Majd figyelj!
kiscsillag66
@wagabund: Nincsenek kétségeim, lesznek, akik rájönnek, hogy csak a "magyar". Még elnevezik nemzeti Magyarnak.
wagabund
@quadrocopter: hát igen...ő az, akin nem találnak fogást (pedig dolgoznak rajta rendesen)
patyuka
Egy tényleges parlamentáris demokráciában a "civilség" meg "függetlenség" a kormányzati és törvényalkotási munkában valójában fából vaskarika, mert csak káoszhoz vezethet!
Ha ugyanis ez a viszony lenne az ideális - ad abszurdum -, az lenne minden képviselő esetében... És akkor a mindennapi aprómunkában meg a szavazásokkor is, hogyan tovább?

Egyébként sem hiszem, hogy most éppen ennek a teoretikus dilemmának az eldöntése - sőt, egyáltalán a tematizálása - lenne a leszükségesebb és -fontosabb teendő.
Viszont az lenne a különcködők - LMP, Momentum, Új lendület... - egységes megítélése, már csak a választók orientálása céljából is, de elsődlegesen az együttműködésre hajlók összezárását célzottan is, hiszen az idő egyre csak fogy, a tisztázatlan dolgok száma pedig alig-alig csökken. Sőt - miként legutóbb a kettős állampolgárok szavazati jogát érintő problematika eszkalálásával az MSZP és Karácsony G. tették -: némely esetben még zavarosabb lett a helyzet...
wagabund
@patyuka: az első bekezdésed nagyon ül...
látszik, hogy vagy szociológus, vagy politológus vagy.(bár azok nem írnak ide...)
patyuka
Köszönöm; egyik sem, ui. nyugdíjas pedagógus vagyok; meglátásom szerint a 2. is ül; mert hiába bír igazságalappal a "de gustibus...", a pártok léteznek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.