Négymilliárdos program fut már egy ideje azért, hogy a fiatal orvosok praxist tudjanak vállalni és ne maradjanak ellátatlanok az emberek, főleg a vidéki kistelepüléseken. Rétvári államtitkár szerint most javult a helyzet.

Az utóbbi évek pályázataival, négymilliárd forintos ráfordítással sikerült elérni, hogy félmillió embert helyben élő háziorvos, 137 ezret fogorvos lásson el – mondta el az M1 aktuális csatorna péntek reggeli műsorában az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári szerint sikerült növelni a praxisok betöltését és az emberek ellátását

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Derzsi Elekes Andor

Rétvári Bence emlékeztetett arra: évtizedes probléma, hogy mind magasabb a háziorvosok átlagéletkora, de ezt korábban semmilyen programmal nem próbálták ellenpontozni. Mivel a kormányzat célja az, hogy tisztességes finanszírozással tegye hosszú távon vonzóvá ezt a pályát, a praxisjog megvásárlását és a helybeköltözést is évről évre növekvő összeggel támogatja.

Évről évre növekszik az érdeklődés, egyre több praxist tudnak betölteni. Az utóbbi években 142-en nyertek letelepedési, 167-en praxispályázaton, valamint 37 fogorvost támogattak ilyen módon. A legtöbb praxist Bács-Kiskun és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében sikerült betölteni e pályázatok révén – mondta az államtitkár.

(MTI)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csipetke
@papa.49: 8.39 Dehogy,Vietnámban.Ott építtetett Orbán kórházat,hiszen mi olyan gazdagok vagyunk,hogy már csak adakoznunk kell.Kár,hogy nem említett Rétvári konkrét helyeket,ahol betöltötték a praxist,mert így hiteltelen.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Klubtag
No, ez a másik hazug fidesz-kdnp ügynök!!!
Ezért is: "Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba."
Ez a kérdés, válasszatok (helyesen): 2018. április 8.án
maszk
Hol?
Ott.
Ott, hol?
Hol itt, hol ott.
csipetke
@papa.49: 8.39 Dehogy,Vietnámban.Ott építtetett Orbán kórházat,hiszen mi olyan gazdagok vagyunk,hogy már csak adakoznunk kell.Kár,hogy nem említett Rétvári konkrét helyeket,ahol betöltötték a praxist,mert így hiteltelen.
papa.49
@csipetke: Szerintem inkább megrögzött HAZUG !!!
lusta
@csipetke: Hát ott éppen nem épített, csak beígérte, a pénzt meg már zsebre is tette.
lusta
Bencuska drága, a megye második legnagyobb városában tavaly, nem az év végén, elhunyt a köztiszteletnek örvendő háziorvos. Na azóta nincs helyette senki. A szemészhez kell még bejutni, mert a sorosbérenc föld-trafik tolvaj ártunk és qurmányunk által lefestett kiváló országot nem látom.
papa.49
@lusta: A tények soha nem zavarják a retkesbencét !!!
Clavigo
1-2 helyen már tolakodtak is a dokik...Én láttam.
Ludmilla
görény,sürgősségire került beteg délután négytől éjjel négyig nemcsak orvoshoz,de ágyhoz sem jutott a székesfehérvári kórházban,negatív leletek,mégis belehalt ,59 éves volt,tetvek...nem szégyelli magát ez a g@@@i kormány?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.