Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt javasolnak vádemelést a szentendrei rendőrök egy budapesti férfi ellen.

A Szentendrei Rendőrkapitányságon indult eljárás W. Attila budapesti lakos ellen gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a 39 éves férfi 2017. augusztus 30-án 19 órakor a Budakalász, Gát utcában közlekedett gyalogosan a menetirány szerinti jobb oldalon. Haladása során figyelmetlenül, hirtelen balra lépett, melynek következtében az őt éppen előző motorossal összeütközött. A motoros az ütközést követően elesett és súlyos sérüléseket szenvedett.

Súlyos következményei lettek egy óvatlan lépésnek Budakalászon

W. Attilát az eljárás során gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd a vele szemben folytatott nyomozás befejezését követően, az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészség részére.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
@papa.49: Ennél bővebben a police.hu se ír róla. Talán mert nem jó oldalon haladt, az úttesten a bal oldalon kéne gyalogolni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ila51
itt a járdán sem merünk félre lépni , mert suhan a keró mögöttünk és elcsap
vukkocska
Hát ez érdekes megfogalmazás. Gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés? A KRESZ nem csak a járművezetők, hanem a gyalogosok közlekedését is szabályozza. Ez szerintem közlekedési baleset gondatlan okozása (Btk. 235 §) , és nem a testi sértés (Btk. 164.§) kategóriába tartozik. A motorossal pedig nem ütközött össze, hanem a motoros elgázolta. Csak ennyit a pontosság kedvéért.
quadrocopter
@vukkocska: Miért furcsa megfogalmazás?
Van a hanyag gondatlanság ( negligencia) is!

Btk. 164. § Testi sértés (és elhatárolás emberöléstől) - - Büntetőjog.Infó
buntetojog.info/kulonos-resz/btk-164-§-testi-sertes-es-elhatarolas-emberolestol/
(3) Ha a testi sértéssel okozott sérülés vagy betegség 8 napon túl gyógyul, súlyos testi sértés bűntette: 3 év. (4) bűntett: 3 év: könnyű testi sértés ... A gondatlanságból elkövetett – életveszélyt okozó – testi sértés vétsége csupán a bűnösséget érintően tér el a bűntetti alakzattól. Az elkövető ugyanis testi épséget sértő ...
vukkocska
@quadrocopter: A kettő nem ugyan az. Nem véletlenül vannak külön fejezetbe foglalva az élet, testi épség és egészség elleni cselekmények (XV. fejezet) a közlekedési bűncselekményektől (XXII. fejezet) S abba meg véglet ne gabalyodjunk bele, hogy mi a luxuria és a negligencia közötti különbség (tudatos és hanyag gondatlanság) , mert aki nem foglalkozott büntetőjoggal, annak számára ez érthetetlen és érdektelen.
szaboria1
Még a 70 -es években terveztük, hogy az iskolákban Kresz kiemelkedő szabályait tanítani kellene. Sajnos mostanság többször látom a gyalogosok az országúton, hogy nem a forgalommal szemeben közlekednek. Itt délen nagy divat a kerék pározás. Sötétben soknak még mindig nincs világítása sem láthatósági mellénye.
papa.49
@szaboria1: Kocsma záráskor méteres a kilengése az elftiknek a bringán ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.